בימים האחרונים מתגבש מתווה רגיעה בין ישראל לארגון הטרור חמאס בתיווך קטר. על פי המתווה המסתמן, קטר תעביר לחמאס 100 מיליון דולר ובתמורה לכך יובטח השקט בדרום לתקופה של חצי שנה לפחות. ביישובי הדרום שסובלים שנים ארוכות משיגורי הטילים של חמאס ומעימותים בלתי נגמרים על הגדר, לא תולים את יהבם בהסכם המתגבש: "יש לפעול לכינון הסכם אסטרטגי ארוך טווח אמיתי". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"צר לי שבמקום לעסוק בחיסול הטרור, ממשלת ישראל תומכת בהעברת כסף לארגון טרור תמורת שקט לחצי שנה. אותנו לא קונים בזה וכמובן שאנו לא מברכים על כך", תקף ראש עיריית שדרות אלון דוידי את ההסכם המתגבש, "ממשלת ישראל צריכה לעשות מה שהיא יודעת ועשתה בעבר - לחסל את המחבלים בעזה ואת ראשי ארגוני הטרור. את הסכם השלום המבורך עם האמירויות ובחרין צריכים לייעל לשיתופי פעולה אזוריים שייטיבו איתנו ועם עזה".

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות (צילום: החדשות)
ראש עיריית שדרות אלון דוידי | צילום: החדשות

גם ראש מועצת אשכול גדי ירקוני הסביר כי הסכם למשך חצי שנה הוא לא הפתרון המיוחל למצב. "אנו נברך כל הסכם שיביא לשקט ארוך טווח. אך פרק זמן של חצי שנה של שקט, הוא לא הפתרון האסטרטגי לו אנו מייחלים", אמר. "הכסף הקטרי הוא האקמול למצב ולא הפתרון. בזמן הזה יש לפעול לכינון הסכם אסטרטגי ארוך טווח אמיתי, שיתופי פעולה ויצירת עוגנים כלכליים משמעותיים שישנו את המציאות ברצועה לטווח הארוך. כל זאת בתנאי להשבת השבויים והנעדרים, ושהשלטון ברצועה יניח את הנשק ויחדל מהטרור".

ראש המועצה נגד ביטול הלימודים בעוטף עזה (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת12)
ראש מועצת אשכול גדי ירקוני | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת12

ראש המועצה האזורית שער הנגב, אופיר ליבשטיין כבר נשמע יותר אופטימי בנוגע להסכם המתגבש: "אנחנו מקבלים כל הסכם שיחזיר את השקט והיציבות לאזורינו ויסיים את טרור הבלונים והירי הרקטי. בנוסף, ההסכם צריך לכלול את החזרת הבנים שלנו הביתה". 

מי שעוסקים בניסיונות התיאום מאחורי הקלעים הם מתאם פעולות הממשלה בשטחים וראש המוסד, יוסי כהן. השניים נמצאים בקשר ישיר עם בכירים בקטר, וכאמור המטרה העיקרית היא להמשיך את זרימת הכסף הקטרי לעזה, שבלעדיו המצב של תושבי הרצועה יחמיר במהירות.

מעורב בהדלפה? ראש המוסד יוסי כהן (צילום: רויטרס, חדשות)
מעורב במגעים. ראש המוסד יוסי כהן | צילום: רויטרס, חדשות

בעוד כמה שבועות עתיד להיגמר הכסף הקטרי מאז ההעברה האחרונה, וכבר עכשיו רואים את חמאס מתחיל לאיים בהסלמה. בחמאס דורשים את חידוש הפרויקטים האזרחיים בין השאר, כשהדגש הוא על מים וחשמל. בישראל מתנים את המשך המשא ומתן בהתקדמות בגזרתם של השבויים והנעדרים, בתקווה להגיע להסכמות.