חברי כיתות הכוננות, הכוחות שקופצים ראשונים לכל אירוע, ביישובי עוטף עזה המרוחקים 4-7 ק"מ מגדר המערכת הוכרחו בעל כורחם לוותר על נשקיהם ולהחזירם לצבא - כך נודע היום (שלישי) ל-N12. בשל ריבוי הגניבות בתקופה האחרונה, הוחלט על הסדרת נושא הנשקים בעוטף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במסמך שכתב הצבא ושהגיע לידינו נכתבה גם הסיבה: "לאור אירועי גניבות הנשקים מתוך יישובי החטיבה ומתוך רצון לצמצם את גניבות הנשקים, הוציא פד"ם (פיקוד הדרום) מסמך המגדיר את אופן החזקת הנשקים ביישובי הגזרה".

לכל ישוב הוגדר מספר הנשקים המותרים לאחזקה, בכפוף להערכת המצב ובהינתן יכולת אחסון בנשקיות ובכספות ייעודיות. כלל הרבש"צים וסגניהם יישארו עם נשקם האישי, ומרבית כיתות הכוננות ביישובים האדומים יישארו עם נשקיהם האישי ללא כל שינוי. 

לטובת תושבים ללא כספת אישית, הוקצו כספים לטובת קניית כספות ייעודיות. עוד צוין כי ההחלטה אינה פוגעת ביכולת של הישובים לספק הגנה מיטבית, המתווספת לפעולת כוחות צה"ל להגנת היישובים, ונועדה לצמצם את תופעת גניבות הנשק. 

בשיחה עם N12, סיפר גורם בעוטף עזה על תחושות קשות של אובדן תחושת ביטחון: "אנחנו לא מבינים את ההחלטה הזאת איך אנחנו יכולים באזור הזה להיות ללא נשק? כבר היה כאן אירוע של פלסטיני שחדר מעזה והיה עם רימונים וכיתת הכוננות היא זאת שהצילה את המצב".

"זו הזייה", הוסיף הגורם, "הפיקוד לא זוכר שבאירוע בשדי אברהם באזור שלנו חברי כיתת הכוננות הצילו את המצב ולא הצבא. אין ספק שיש לחברים רצון להמשיך להיות בכיתת הכוננות ולהגן על היישוב - אך ללא נשק זמין הכיתה לא יכולה לפעול כנדרש ממנה ואיך שאימנו אותה כל השנים. במקום שידאגו למיגון ראוי לנשקים ולטפל בגנבים - מוציאים את כיתת הכוננות מהכוננות".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בשל ריבוי גניבות בעת האחרונה, הוחלט על הסדרת אחזקת הנשקים ביישובי עוטף עזה. לכל ישוב הוגדרו מספר נשקים המותרים לאחזקה, בכפוף להערכת המצב ובהינתן יכולת אחסון בנשקיות וכספות ייעודיות. כלל הרבש"צים וסגניהם ישארו עם נשקם האישי ומרבית כיתות הכוננות בישובים הקדמיים ישארו עם נשקיהם האישי ללא כל שינוי. נציין גם כי לטובת תושבים ללא כספת אישית, הוקצו כספים לטובת קניית כספות ייעודיות".