אחרי שהבוקר (חמישי) נפתח באשקלון מרכז החוסן הראשון שיספק מענה וסיוע נפשי לתושבים נפגעי החרדה, כעת מתברר שביישובים אחרים בעוטף הזה המצב שונה לחלוטין. משבר עמוק שהתפתח שם בתקופה האחרונה מאיים להביא לקריסת שירותי הפסיכולוגיה הציבורית בכל האזור. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מי שמתגורר בעוטף עזה כיום וזקוק לסיוע נפשי בעקבות חרדות, דיכאון או מצוקה נפשית אחרת שלא מטופלת במרכזי החוסן -  נדרש לפנות לקופות החולים, שאמורות לספק לו מענה מענה. אלא שמבדיקה שערכנו, מסתבר שקביעת תור היא משימה לא פשוטה כלל: אפילו ביישובים המרוחקים יחסית מהגבול, כמו נתיבות או באר שבע, צריך לחכות כמעט שנה לפגישה עם פסיכולוג במרפאה של בריאות הנפש. 

למרות שביולי 2015 ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות ליצמן חתמו על רפורמת בריאות הנפש, במסגרתה קופות החולים אמורות היו להקים מרפאות לבריאות הנפש בפריפריה ובעוטף עזה - בשטח הדבר לא קרה. המרפאות שהיו בראשון לציון, אשדוד, כרמיאל ולוד נסגרו ומרפאות חדשות בעוטף  עזה לא נפתחו כלל כפי שהובטח.

במכתב שנשלח מטעם פורום הארגונים למען הפסיכולוגיה הציבורית לראש הממשלה ושר הבריאות נכתב: "ממשלת ישראל מפקירה את תושבי עוטף עזה ומתנערת מחובתה לפקח על קופות החולים, לספק לתושבי העוטף שירותים פסיכולוגיים ציבורים, ומתעלמת מן הבעיה".