100 ימים חלפו מאז החלה המלחמה, ועל אף הצורך הבהול בטיפול נפשי לתושבי עוטף ישראל, שעברו אירוע טראומתי - הממשלה אישרה תקציבי חוסן מועטים בלבד. התקציב דומה בגודלו לתקציב שאושר בשנה שעברה - על אף שהצורך כעת, בזמן מלחמה, גדול באופן ניכר. כל זאת, כאשר תקצוב הטיפולים הנדרש לחודש אחד בתקופה זו גדול יותר מהתקציב השנתי שאושר לשנת 2024. 

כפר עזה אחרי תקיפת חמאס ב-7 באוקטובר (צילום: חיים גולדברג, Flash90)
כפר עזה | צילום: חיים גולדברג, Flash90

למרות עליה דרמטית במספר נפגעי חרדה וטראומה - במאות אחוזים מאז 7 באוקטובר - הממשלה מסרבת להתאים את התקציב לצרכים של מרכזי החוסן בעוטף. משמעות החלטתה הממשלה היא קיצוץ במטפלים ובשעות הטיפול. טיפולים שהחלו יעצרו, עשרות אלפי אזרחים שזקוקים לסיוע וטיפול לא יקבלו מענה. כשישראל נמצאת בעתות שגרה, תקציב החוסן עומד על בין 18-26 מיליון שקלים. אבל עכשיו, ההערכה במשרד הבריאות היא שיש צורך ב-100 מיליון שקלים כדי לטפל בנפגעי החרדה. 

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות (צילום: החדשות 12)
"אותם מנותקים עוד בתרדמת הקונספציה". אלון דוידי, ראש עיריית שדרות | צילום: החדשות 12

ראשי מועצות בעוטף הגיבו לתמונת המצב הקשה. תמיר עידאן, ראש המועצה האזורית שדות נגב, כתב: ''100 ימים חלפו ולצערי הרב בממשלה לא מבינים את האירוע בו אנו נמצאים. אם מישהו חושב שתושבי המועצה יחזרו 'לשגרה' בלי מענה לחיזוק החוסן שלהם-טועה". ראש עיריית שדרות אלון דוידי הוסיף: "נראה שאותם מנותקים עוד בתרדמת הקונספציה ולא מבינים את הצרכים הדחופים של העוטף ותושביו. זה המעט שבמעט שמגיע להם אחרי ההפקרה הארורה שחווינו כולנו".