משרד הכלכלה, יחד עם משרד הבריאות, צפויים לפתוח בבדיקה של ההשפעות הבריאותיות שיש ללק ג'ל, וגם למכשירים שמייבשים את לק הג'ל, כך פרסמנו לראשונה אמש (ראשון) ב"תוכנית חיסכון". הסיבה לכך, היא שבבריטניה, במוסד לאיכות חומרי צריכה, החלו לבדוק את הנושא. זאת, לאחר שהתקבלו תלונות רבות של נשים שסיפרו על תופעות לוואי שונות.

אותן נשים, שיתפו תמונות של הידיים והרגליים שלהן ברשתות החברתיות, ובהן רואים תופעות לוואי כמו נשירת ציפורניים, אלרגיה חמורה ופריחה בכל הגוף, ועוד תופעות שנמשכו זמן רב. גם בישראל קיבלנו לא מעט תלונות מלא מעט נשים על כך, ולכן עורכים את הבדיקה גם בישראל.

חשש לסכנה בריאותית בלק ג'ל (צילום: סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
צילום: סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
חשש לסכנה בריאותית בעשיית לק ג'ל (צילום: סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
צילום: סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

על פי החשד, במוצרי הלק ג'ל קיים כימיקל שגורם לאותן תופעות לוואי. הכימיקל הזה קיים גם במוצרים שמשווקים בבריטניה, וגם במוצרים שמשווקים בארץ. כעת, בישראל יבדקו את החומר - ובשבועות הקרובים יוחלט אם לאסור לשימוש את השימוש בו, או להדריך בטיחותית את מכוני הקוסמטיקה בנושא.

חשש לסכנה בריאותית בלק ג'ל

 

לפני כמה חודשים, דיווחנו על מחקר חדש שפורסם בירחון המדעי Nature, שקובע כי מייבש ה-UV לציפורניים במהלך לק ג'ל - מהווה גורם סיכון לסרטן העור. "במחקר חקרו תאים שמדמים תאי אדם או יונקים והראו שאם מקרינים אותם עם המנורה - הם עלולים לגרום למוטציות ב-DNA, ואנחנו יודעים שמוטציות כאלו עשויות אחר כך להביא לסרטן בעור", הסביר ד"ר גיל טאובר, מומחה לרפואת עור במכבי שירותי בריאות.