תרופה חדשה בדרך? ניסוי בטיפול חדש נגד אלצהיימר שנערך בארה"ב בהשתתפות של 1,700 בני אדם - הציג תוצאות מפתיעות: חברת אלי לילי האמריקנית מדווחת על ירידה של 35% בהידרדרות מטופלים במחלה. התרופה הזו מטפלת בפלאק שמצטבר במוח של חולי האלצהיימר, שמייחסים אליו הרבה מאוד מהתסמינים.

לצד התוצאות החיוביות,  חברת לילי מדווחת על תופעות לוואי די חמורות בחלק לא מבוטל של המשתתפים: נפיחות במוח, דימומים - ואף מוות, לאחר ששלושה מהמשתתפים בניסוי מתו. נדגיש, כי תרופות מהסוג הניסיוני הזה כבר אושר ב-FDA, ואולי לא מדובר בטיפול "קסם", אך הוא בהחלט מעכב את התפתחות המחלה. 

עוד ב-N12

לפני כשבועיים, פרסמנו ב"המהדורה המרכזית" את סיפורה של החוקרת הישראלית, פרופסור מיכל שוורץ ממכון ויצמן, שפרצה דרך בחקר האלצהיימר, אחד מהתחומים המתסכלים בעולם הרפואי. פרופסור שוורץ ביחד עם הקבוצה שלה הצליחה להוכיח לא רק שיש קשר בין המוח למערכת החיסון אלא שיש תלות. הם לקחו עכברי מעבדה עם מוח בריא וכשל חיסוני וראו אם יש ירידה בתפקוד המוח הבריא אם מערכת החיסון כושלת, ואם משחזרים את מערכת החיסון מאפשר לשחזר גם את תפקוד המוח. 

 

"כשגילינו את התגלית הזו ההתרגשות הייתה נורא גדולה, שבעצם אמרנו יכול להיות שגיל המוח זה לא הגיל הכרונולוגי, אלא הגיל של מערכת החיסון. שהראנו שבאמת זקנת המוח מושפעת יותר ממערכת החיסון מאשר הגיל הכרונולוגי אז הבנו שלוקחים את זה לאלצהיימר", מספר פרופסור שוורץ בהתרגשות. בריאיון, היא ציינה 7 גורמי סיכון למחלה שחוזרים בכל מחקר: סכרת, השמנת יתר, לחץ דם, עישון וחוסר פעילות גופנית.