ביממה הקרובה צפויה להתקבל החלטה רשמית לפיה משך הבידוד לחולי קורונה יתקצר לשבוע במקום עשרה ימים – כך דיווחנו הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית".

כשברקע יותר מ-20 אלף חולים ביממה, בידוד של עשרה ימים הופך בפועל למעין סגר – ומקבלי ההחלטות הבינו שכך לא ניתן להמשיך. על כן, ההחלטה צפויה לחול כבר השבוע אחרי שתאושר, ואולי אף באופן מיידי. ההחלטה צפויה להתקבל בעקבות בדיקה שנעשתה במשרד הבריאות, במהלכו ניסו אנשי המשרד להבין עד איזה שלב של המחלה אנשים עדיין מידבקים. רוח המומחים מסכימים על כך שאם החולה כבר מרגיש טוב ושאין לו סימפטומים, ניתן לקצר את תקופת הבידוד כדי להקל על המשק.

אנשים הולכים במסכות בשוק מחנה יהודה בירושלים (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש 90)
הבידוד צפוי להתקצר כדי להקל על המשק, שוק מחנה יהודה (ארכיון) | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש 90

בארצות הברית עדכנו לפני כשבועיים את המלצות הבידוד לחולים, וקיצרו אותו לחמישה ימים בלבד ועוד חמישה ימים שבהם החולים ייתבקשו לעטות מסכה. מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש אמר על כך בריאיון ב"מהדורה המרכזית" כי "אנחנו חושבים שחמישה ימים כמו בארצות הברית זה מעט מדי", אך אישר כי בתוך יום עד יומיים צפויה להתקבל ההחלטה לקצר את הבידוד לשבוע אחד ואף לצאת לפועל.

עוד הוסיף אש כי הוא מקווה ששיאי התחלואה הקשה שנרשמו בגלים הקודמים לא יישברו. בתגובה לשאלה אם סגר עשוי להישקל בהמשך, ענה אש כי "יכול להיות שאם נראה עלייה מהירה אז נגיד שצריך לעשות משהו כדי לעצור את זה".

אחרי חשיפת מחדל האנטיגן – בדיקה נוספת

בתוך כך, במשרד הבריאות קיימו הערב דיון נוסף אחרי החשיפה שלנו כי דוח של המעבדה המרכזית לנגיפים מצא כי חלק מהבדיקות יעילות פי 10 פחות מבדיקות אחרות. זאת, בשעה שבה מרבית הישראלים מסתפקים בבדיקת אנטיגן מהירה ולא בבדיקת PCR. גם שר הבריאות ניצן הורוביץ הופתע מהפרסום על איכות הבדיקות, ואמר היום בריאיון לכאן רשת ב' לא היה מודע לעניין.

במשרד הבריאות החליטו לשלוח את הערכות הביתיות לבדיקת מעבדה נוספת, ומחר צפויות להתקבל תוצאותיה. אם הבדיקה שוב תראה פערים משמעותיים בין הבדיקות, ובהתאם לרמת המובהקות שלהם, במשרד הבריאות מתכוונים להוציא עדכון מסודר לציבור.

במקביל, ראש הממשלה נפתלי בנט מתכוון "להציף את המדינה בבדיקות" וביקש ממשרד הבריאות לרכוש 50 מיליון ערכות בדיקה בתוך 7 עד 10 ימים. אלא שבמשרד הבריאות הבהירו לבנט כי אין להם את היכולת לכך, ושיכולו לספק 15 מיליון בדיקות בלבד בתוך 10 ימים. מי שצפוי להיכנס לחלל שנוצר הוא משרד הביטחון, שם הבהירו במהלך הדיון שהתקיים היום בנושא כי יוכלו להביא את הבדיקות באמצעות היכולות שלהם – הכוללות ערוצים מיוחדים ומטוסים שיכולים להגיע ליעדים שונים. זאת, במקביל להמשך הניסיון למצות את המגעים לרכישת בדיקות מיעדים נוספים כמו סין ודרום קוריאה.