תחילת הסוף של הגל החמישי? משרד הבריאות מפרסם הבוקר (שלישי) את נתוני התחלואה שמצביעים על מגמת ירידה ומסמנים את דעיכתו של הגל החמישי. מקדם ההדבקה עומד על 0.82, נתון שלפיו המגפה נמצאת במגמת התכווצות. הנתון החשוב ביותר נוגע למספר חולים קשה המאושפזים במחלקות הקורונה. נכון להבוקר ישנם 1,161 חולים קשה, ירידה בהשוואה לימים האחרונים וזאת לאחר שבסוף השבוע נשבר שיא החולים קשה מתחילת המגפה. פרופ' גבי ברבש הסביר: "מה שעלול לקלקל את המצב זו התנהגות לא נכונה של הציבור".

סיקור הקורונה ב-N12:

• תקנות התו הירוק החדש נכנסו לתוקף

• הבידוד קוצר ל-5 ימים | כל מה שצריך לדעת

• המדריך המלא: כך צריך לבצע בדיקת קורונה ביתית

גם מספר המאומתים היומי נמצא במגמת התכווצות. לפני כחודש אובחנו בישראל יותר מ-80 אלף חולי קורונה ביממה אחת, היום עומד הנתון על מחצית: 43,852 חיוביים חדשים לנגיף תוך עשרים וארבע שעות. בנוסף לכך,  ביממה האחרונה 23 בני אדם מתו מהנגיף, זאת ירידה ביחס לממוצע היומי שעומד על 43 מתים.

אחות מזריקה לילד חיסון (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
ילד מקבל חיסון לקורונה, ארכיון | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

גל האומיקרון הוביל לזינוק בשיעור הבדיקות החיוביות שכמונו לא ידענו בגלים הקודמים. אחד מכל ארבעה נבדקים בתחנות הבידוק הארציות נמצא חיובי לנגיף. בבחינה זו הנתון נותר עדיין גבוה ולא התרחק מאוד מהשיא שנרשם לפני כחודש והתקרב לכ-30% חיוביים ביממה.

בעוד נבחרי הציבור ממשיכים לקרוא לציבור ללכת ולהתחסן, נראה שיש הרבה היענות עד כה. עד כה 4,450,249 קיבלו את המנה השלישית של החיסון, ורק 673,047 קיבלו את המנה הרביעית. למרות הדעיכה, עדיין בתי חולים רבים מתמודדים עם תפוסה רבה. בבית החולים שערי צדק יש 103.5% תפוסה, בביה"ח הדסה עין כרם 99.2% תפוסה ובבילינסון 92.6%. בשאר בתי החולים מצב התפוסה עומד בין 89% ל-64%.

ניצן הורוביץ (צילום: לע"מ)
שר הבריאות ניצן הורוביץ, ארכיון | צילום: לע"מ

"רוב מוחלט של המאושפזים במחלקות הקורונה הם לא מחוסנים מעל גיל שישים", אמר מוקדם יותר שר הבריאות ניצן הורוביץ. "זה מעמיס על בתי החולים ומסכן חיים. באמצעות חיסון אפשר למנוע את המחלה הקשה את סכנת החיים והעומסים".

מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' גבי ברבש אמר הבוקר ל-N12: "הגל החמישי החל לדעוך ברגע שמקדם ההדבקה ירד מתחת לאחת וזה קרה כבר לפני שבוע. אתמול נראתה לראשונה הירידה במספר החולים במצב קשה והיום אנו רואים את הסימנים הללו נמשכים וזו בהחלט בשורה. מה שעלול לקלקל את המצב זו התנהגות לא נכונה של הציבור שיחוש שהמגפה חלפה, בעוד שבפועל עדיין קיימת סכנה להדבקה ותחלואה. כעת חשוב לפקוח עין על גילויו של הווריאנט החדש BA2 בישראל ולמנוע תופעות של התפשטות בתוך תת-אוכלוסיות לא מוגנות".