משרד הבריאות עדכן היום (שלישי) כי מספר החולים קשה בקורונה עומד על 498, מתוכם 135 במצב קריטי. 100 מהחולים קשה מונשמים ו-13 בלבד מחוברים לאקמו. עוד נמסר כי 161 במצב בינוני ו-746 מאושפזים נוספים במצב קל במחלקות הקורונה, אבל למעשה מאושפזים מסיבות אחרות. 

סיקור שוטף ב-N12:

הנתונים מגיעים אחרי יומיים שבהם הם לא פורסמו בשל תקלה נרחבת בשרתים של משרד הבריאות. הדשבורד של המשרד, שבו מתפרסמים הנתונים עדיין לא עובד וגם מספר המאומתים לא פורסם היום.  

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אישר הבוקר (שלישי) בריאיון בגלי צה"ל כי "בעוד שבוע נתחיל לראות ירידה במספרים, אבל לפנינו עוד שבועיים-שלושה קשים. התחלואה פחות קשה, אבל המערכת מאוד עמוסה - בעיקר חדרי המיון", הבהיר.

מסיבת עיתונאים משרד הבריאות (צילום: שלו שלום, TPS)
פרופ' אש: לפנינו שבועיים-שלושה קשים | צילום: שלו שלום, TPS

"יש עומסים על המערכות הממוחשבות של משרד הבריאות ולכן אין נתונים. אתמול אומתו כ-50 אלף מאומתים לקורונה". לדבריו, יש עלייה גם במספר החולים קשה, שמתקרב ל-500. כמו כן, גם מספר המונשמים נמצא בעלייה ומתקרב ל-100. "עם זאת, לשמחתנו אנחנו לא רואים עלייה במספר המחוברים למכשירי האקמו", הוסיף פרופ' אש.

אתמול פרסמנו כי ה"צ'אטבוט" של משרד הבריאות, המענה האוטומטי בוואטסאפ לשאלות האזרחים, לא עובד. אזרחים רבים שחוסנו במנה ה-4 טוענים שהחיסון הנוסף לא עודכן להם באתר המשרד, ומופיע כאילו קיבלו 3 חיסונים בלבד. מעבר לכך, ואולי הבעיה הגדולה מכול - ל-N12 הגיעו פניות רבות של מי שנבדקו בבדיקת אנטיגן מוסדית ולא קיבלו תוצאות. הדבר נכון גם למי שנבדקו ב-PCR.

בדיקת קורונה (צילום:  Yahav Gamliel/Flash90)
בדיקת קורונה | צילום: Yahav Gamliel/Flash90

ואם זה לא מספיק, מסתבר שאי עמידה בעומס משפיעה דרמטית גם על השירות שמספקות קופות החולים. מבוטחים רבים שלא מקבלים מענה במוקד של משרד הבריאות מתקשרים במקום זאת לקופות החולים - מה שיוצר עומס על מוקדי הקופות שעמוסים ממילא.