באתם במגע עם חולה קורונה מאומת? זה מה שתצטרכו לעשות: בימים האחרונים שונו מספר פעמים הנחיות הבידוד למי שבא במגע עם חולה מאומת  - מה שהוביל לבלבול רב בציבור. ישראלים רבים לא יודעים כיצד לנהוג: מתי להיכנס לבידוד ואיזו בדיקה עליהם לעבור. המדריך המלא למתבודדים - זה מה שצריך לעשות, והתשובה לא פשוטה כמו שהיינו מקווים שתהיה - אז עקבו היטב אחר ההוראות. 

אם אתם מחוסנים ונחשפתם לחולה מאומת - כך עליכם לנהוג:  

קודם כול, עליכם לגשת לבדיקת אנטיגן מהירה. לא מדובר בבדיקה ביתית - אלא בדיקה שעורכים במתחם בדיקות כמו זה של מד"א או איכילוב Well. עד לקבלת התוצאה - עליכם להישאר בבידוד. אם אתם שליליים בבדיקה - אתם משוחררים מהבידוד, אך אם אתם חיוביים - עליכם לעבור בדיקה נוספת - והפעם מדובר בבדיקת PCR שעורכים בקופות החולים ובמתחמי פיקוד העורף (על ההבדל בין הבדיקות והיכן ניתן לעבור כל אחת מהן - לחצו כאן). גם בבדיקה השנייה - אם אתם שליליים, אתם משוחררים, אך אם אתם חיוביים - עליכם להיכנס לבידוד ביתי למשך 10 ימים. שחרור מהבידוד - באמצעות תעודת מחלים באישור רופא. 



אם אתם לא מחוסנים ונחשפתם לחולה מאומת - כך עליכם לנהוג:  

במקרה זה, ניגשים ישירות לבדיקת PCR שעורכים בקופות החולים ובמתחמי פיקוד העורף. אם אתם שליליים, עליכם להיכנס לבידוד של 7 ימים - ולהציג תוצאת בדיקה שלילית ביום השביעי לבידוד. אם אתם חיוביים - עליכם להיכנס לבידוד של 10 ימים - כששחרור מהבידוד יתאפשר באמצעות תעודת מחלים באישור רופא. 



ההבדל המובהק בין מחוסנים ללא מחוסנים הוא: אם אתם מחוסנים - עליכם לגשת למתחם בדיקות מהירות, ובמקרה שתצאו שליליים - תהיו פטורים מבידוד. אם אתם לא מחוסנים - עליכם לגשת למתחם בדיקות PCR וגם אם תצאו שליליים - יהיה עליכם להיכנס לבידוד, אם כי פרק הזמן שבו תשהו בו יהיה קצר יותר.