ראש שירותי הבריאות ד"ר אלרעי פרייס השתתפה הבוקר (שלישי) בדיון ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת ובישרה כי תוקם "ועדת חריגים" בנושא התו הירוק למי שסבלו מתופעת לוואי חמורה בעקבות החיסון השני. אחת מאותן תופעות לוואי חמורות שעלו בדיון הן "שיתוק על שם בל". עוד עלה מהדיון כי מחוסנים שסבלו מתופעות לוואי חמורות ולא יכולים לקבל מנה שלישית - יצטרכו לגשת לוועדת החריגים כדי לקבל תו ירוק.

כתבות נוספות ב-N12:

הדיון נסוב בין השאר סביב ההגדרה של מיהו מחלים מקורונה וכיצד הדבר משפיע על האפשרות שלו להתחסן. "כל ההגדרה של נוהל מחלים מגדירה מי נדרש להיכנס לבידוד אחרי שהוא במגע עם חולה מאומת, זו הגדרה רפואית לכל דבר", הבהירה, "זה לא החלטה של הממשלה. אם על פי ההגדרה הזו מחילים תו ירוק וכו' זו כבר החלטת ממשלה. אבל הבסיס של מי נמצא בסיכון אחרי שהוא נמצא במגע עם חולה מאומת נוגע לנוהל מחלים שהוא לא תו ירוק".

ד"ר שרון אלרעי פרייס עם מסכה (צילום: נועם רביקין פנטום, פלאש/90 )
צילום: נועם רביקין פנטום, פלאש/90

אלרעי פרייס הוסיפה: "מי שנותן אישור על החלמה או חיסון זה המערכת הרפואית, ההוראות שלנו אומרות לרופא מתי הוא יכול להגדיר חולה קורונה כמחלים. אם אין לו סימפטומים לאחר 10 ימים, אם הוא מדוכא חיסון זה כבר 20 ימים – מדובר בהוראות מפורטות שפתוחות לכל הציבור".

בהמשך ציינה כי דיוני הצוות לטיפול במגפות שקופים ומפורסמים לציבור. היא הסבירה כי ההחלטה להעניק את הבוסטר נבעה מכך שהחיסונים בישראל החלו מוקדם משאר העולם ולכן הייתה אצלנו קודם ירידה בחיסוניות. בנוגע לטענה כי קיימת כפייה על האזרחים להתחסן, השיבה כי "אין שום כפייה על אף אחד להתחסן ותמיד יש אפשרות גם לערוך בדיקת קורונה" שתאפשר להיכנס למקומות השונים.

הירידה בחולים קשה נמשכת

מגמה חיובית ממשיכה להירשם גם הבוקר בתחלואת הקורונה בישראל. הירידה במספר החולים קשה נמשכת ומספרם עומד על פי הנתון האחרון של משרד הבריאות על 505, כ-200 חולי קורונה מונשמים. ביממה החולפת אובחנו 3,186 חולי קורונה, 2.70% מסך הבדיקות שעמדו על כ-120 אלף.

עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי מקדם ההדבקה נותר נמוך ועומד על 0.74. עד כה כ-3 מיליון ו-600 ישראלים התחסנו במנת החיסון השלישית. 5,661,428 קיבלו את המנה השנייה של החיסון ו-6,150,462 קיבלו את המנה הראשונה. 7,843 חולי קורונה נפטרו מפרוץ המגפה בישראל.

חיסון (צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90 )
יותר מ-3 מיליו וחצי התחסנו בבוסטר. ארכיון | צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90

ראש הממשלה בנט התייחס בפתח ישיבת הממשלה למצב התחלואה. "שיעור המאומתים בירידה, מספר החולים הקשים ירד משמעותית מ-700 לסדר גודל של כ-500 הבוקר, יום אחרי יום, מחלקות קורונה במספר בתי חולים נמצאות בתהליך של סגירה - כל זה בלי יום אחד של סגר ובלי מגבלות גורפות והרסניות", אמר.

"אבל הפעם, למרות הכיוון החיובי בסך הכול, אסור לנו להיכנס לשאננות אל מול הנגיף החמקמק. לכן, אנחנו ממשיכים בכל העוצמה במערכה, וגם נערכים לשלב הבא. המשימה הגדולה הבאה ביחס לקורונה - להסדיר את השגרה במערכת החינוך ולסיים כמה שיותר מהר עם הבידודים ההמוניים. אנחנו רוצים תוך כשבועיים להגיע למצב שכבר אין בידודים המוניים". 

בתוך כך, החל מהבוקר חלה חובת סריקת הברקוד של התו הירוק המעודכן, כך על פי החלטת הקבינט מיום ראשון. אכיפת התקנה צפויה לחול מיום חמישי הקרוב. לקראת הדיון, התקיימו מגעים לביטול התו הירוק במתחמים פתוחים, בכפוף להמשך הירידה בתחלואה - אך לבסוף נדחו.