העומסים במתחמי בדיקות הקורונה: פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא אמר הבוקר (ראשון) כי בשבוע הקרוב יתווספו 30 צוותי דיגום במתחמי הבדיקות. עם זאת, מפקד מפקדת אלון של פיקוד העורף אמר שבצאת יום כיפור לא צפויים לפתוח את מתחמי הבדיקות ובערב יום כיפור מתחמי הבדיקות יהיו פתוחים עד 12 בצהריים בלבד.

לבקשת יו"ר ועדת החוקה ח"כ גלעד קריב, משרד הבריאות ישקול את הארכת תוקף בדיקות האנטיגן מ-36 ל-48 שעות ביום הכיפורים.

פרופ' זרקא התייחס בדיון של ועדת חוק, חוקה ומשפט לעומסים בתחנות הבדיקה ואמר כי "העלייה נובעת בחלקה מתוך שינוי המדיניות בפתיחת שנת הלימודים והחג וזה התנקז לבדיקות PCR. התהליך יצר תוספת למערך הבדיקות, כחלק מתופעות הלוואי של בדיקות אנטיגן המוניות".

עומסים כבדים בדרך לבדיקת קורונה במכללת עמק יזרעאל (צילום: עלי פתחי עלי)
עומסים כבדים בדרך לבדיקת קורונה במכללת עמק יזרעאל | צילום: עלי פתחי עלי

עוד אמר הפרויקטור כי "יותר זול לעשות PCR מאשר אנטיגן, ויש לעסוק בהסברה והכוונה לאנטיגן לצורך תו ירוק. כמו כן יש בלבול בנושא ב-PCR של ילדים הנוסעים לבתי מלון ועד מחר נקבל החלטה האם אנטיגן יוכל להספיק לבתי מלון במקום PCR". הוא הוסיף: "כרגע יש תכנית פריסת מתחמי הבדיקות עד סוכות מבחינת מתחמים ושעות פעילות. היה עומס חריג ואנחנו לא צופים כרגע עומס נוסף, אך נוכל לתת מענה. אנחנו מעלים את כמות הצוותים, עוסקים בהסברה להכוונה לאנטיגן ונערכים לימים הקרובים גם בזמינות פיקוד העורף וקופות החולים". 

>> זמני כניסת וצאת כיפור

תא"ל רלי מרגלית, מפקד מפקדת אלון של פיקוד העורף, הדגיש שסביב יום כיפור מתחמי הבדיקות יפעלו בצורה מצומצמת יותר: בערב החג המתחמים יהיו פתוחים עד 12 בצהריים ולא צפויים להיפתח במוצאי החג על לבוקר למחרת. נזכיר שזה עלול לגרום לעומסים כבדים יותר ממה שיש עכשיו, משום שלא מעט ישראלים יצטרכו להיבדק לפני החזרה לביה"ס או לקיצור הבידוד.

בכירי משרד הבריאות יקיימו היום דיון מיוחד בנושא, כשאחד הפתרונות הוא לבקש מקופות החולים שיפתחו מתחמים נוספים. רעיון נוסף בו ידונו הוא שימוש נרחב יותר בבדיקות הביתיות.