היום (שני) שוב שמענו מבכירי משרד הבריאות שעל מנת למנוע תחלואה קשה - וסגר - עיקר המאמץ צריך להיות מושקע בחיסונים. כשמשווים בין נתוני התחלואה בימים אלו לפעם הקודמת שהיינו עם ממוצע של כ-3,500 מאומתים ביום, במגמת עלייה - המספרים מדברים בעד עצמם. בשל העלייה בתחלואה - ארה"ב ממליצה לאזרחיה שלא לנסוע לישראל‎.

ב-26 בדצמבר 2020, מספר שבועות לפני תחילת מבצע החיסונים בישראל, היו בישראל 3,616 מאומתים יומיים, כמעט אותו מספר מאומתים כמו היום - 3,417.

גם שיעור הבדיקות החיוביות: מאוד מאוד דומה - 4.26% אז מול 3.87% היום - פער של כשלוש עשיריות בסך הכל. גם מקדם ההדבקה - 1.27 לעומת 1.29. כל נתוני התחלואה כמעט זהים. יש רק נתון אחד שונה - מספר החולים במצב קשה. אז הוא עמד על 600, היום - 360. כמעט חצי. אז מה קרה? יש תשובה אחת: החיסונים.

כאן ניתן לראות השוואה בין מספר החולים קשה מעל גיל שישים. מחוסנים בירוק, כמובן שקבוצת המחוסנים בישראל גדולה הרבה יותר, ולכן הגרף מנורמל בצורה שתשקף את המספרים המוחלטים.

עכשיו זה ברור - מבוגרים בני למעלה מ-60 אמנם מגיעים למצב קשה גם אם הם מחוסנים - אבל הרבה הרבה פחות מלֹא-מחוסנים -פער של פי 4. המנה השלישית של החיסון - אמורה, בתקווה, להקטין את המספר הזה עוד יותר. למי שעדיין מפחד נזכיר: מתוך 600,00 המחוסנים לקורונה במנה השלישית - עד כה רק 50 דיווחו על תופעות לוואי קלות.