מרבית השרים מחו, כל השבים מחו"ל לא יחויבו בבידוד: בשיאה של ההתפרצות החדשה, לאחר שמספר המאומתים היומי לקורונה כבר הגיע ל-1,400 והישראלים ממשיכים לצאת מהארץ ולשוב אליה ללא הגבלה, קבינט הקורונה לא התכנס כדי לקבל החלטות חשובות ומכריעות כחלק מהמאבק בנגיף. מחר (חמישי) צפוי להתקיים דיון ראשון בפורום הזה אחרי 9 ימים - בתקווה להגיע להסכמות בסוגיות המכריעות.

סיקור N12 על השבים מחו"ל:

במהלך הדיון שיכונס מחר, צפוי משרד הבריאות להציג לקבינט הרחבה של רשימת המדינות האסורות שטיסה אליהן תחייב בידוד. בהקשר זה, נתגלעה מחלוקת רצינית למדי בין גורמי המקצוע במשרד הבריאות לבין הדרג הפוליטי. מרבית שרי הקבינט סבורים שההצעה לחייב בבידוד את כולם איננה מידתית ולא צודקת. במשרד המשפטים הערימו מצדם קשיים ורמזו שההצעה תתקשה לקבל אישור משפטי כי היא גורפת מדי.

בהודעה רשמית שפורסמה נמסר כי דיון הקבינט יתכנס מחר בשעה 13:00 בתל אביב, וכי בדיון תובא בפני הקבינט "תוכנית פעולה סדורה ומקיפה שתיתן מענה להתפרצות זן הדלתא בישראל, הכוללת את מתווה התו הירוק וכן מתווה לסוגיית הכניסה והיציאה מן הארץ".

עוד מצוין בהודעה מדוע קבינט הקורונה לא כונס במשך יותר משבוע: "ועדת השרים מתכנסת בתום שבוע של העמקה, למידת הנתונים ושיח עם מומחים בארץ ובעולם, שקיימו ראש הממשלה, שר הבריאות ובכירי מערכת הבריאות. במהלך השבוע האחרון נפגש ושוחח ראש הממשלה, נפתלי בנט, עם נציגי ענף התרבות וענף האירועים, מנכ"לי קופות החולים, מומחים אפידמיולוגיים ועוד". 

אלא שנראה שהסיבה המרכזית לכך שהקבינט לא כונס עד כה היא ככל הנראה הרצון להגיע להסכמות בין המשרדים השונים לפני הדיון. בריאיון לכאן רשת ב', ניסתה השרה אורית פרקש-הכהן שחברה בקבינט הקורונה, להסביר מדוע הפורום החשוב לא התכנס כבר יותר משבוע: "להבנתי, אנו מכינים את התשתית להחלטה אחת כוללת. בעיניי, צריך לתת דגש על הפרצה בנתב"ג ולהתמקד באוכלוסייה הבוגרת - ואולי לחסן אותם במנה שלישית. האסטרטגיה צריכה להיות יד על הדופק ולנהל את זה תוך כדי". 

רוב הישראלים ששבו מחו"ל ונמצאו מאומתים לקורונה - חזרו ממדינות שלא מוגדרות מסוכנות

הנתונים שהתקבלו ממשרד הבריאות הבוקר (רביעי) ממחישים עד כמה דחוף לנקוט פעולה מהירה בנתב"ג ולהרחיב את רשימת המדינות שחזרה מהן תחייב בידוד. מהנתונים עולה ש-130 ישראלים ששבו מחו"ל בעשרת הימים האחרונים ונמצאו מאומתים לקורונה מתוך 150 חיוביים שאותרו - חזרו כולם ממדינות שאינן מוגדרות מדינות בסיכון. רק 20 ישראלים שחזרו מחו"ל ונמצאו חיוביים לנגיף חזרו ממדינות אדומות וכאלה שנחשבות מדינות בסיכון גבוה. 

מהנתונים עולה כי מדובר ב-35 חוזרים מיוון, 15 מארה"ב, 13 ישראלים שנסעו לקפריסין, 12 שחזרו מטורקיה ועוד 10 ששבו מגיאורגיה, אומתו כחיוביים. עוד ברשימה: 5 ישראלים שחזרו מבריטניה, 4 מאיטליה, 3 מגרמניה ובולגריה, 2 מפרו, צרפת, הונגריה, הולנד, טנזניה, אוקראינה ומצרים ונוסעים בודדים ששבו מטורקמניסטן, קזחסטן, סין, רומניה וסרביה. 

20 הישראלים ששבו ממדינות שנחשבות ברמת סיכון מירבית או כאלה שיש עליהן אזהרה חמורה להידבקות ונמצאו חיוביים לנגיף שבו מאוזבקיסטן (7 נוסעים), רוסיה (4 נוסעים) וברזיל (נוסע אחד) - שלושתן מדינות עם רמת סיכון מירבית. עוד 7 ששבו מספרד ונוסע אחד שחזר מקירגיזסטן, מדינות עם אזהרה חמורה, אומתו לקורונה. 

מחלוקת נוספת שמנעה את כינוס קבינט הקורונה עד כה היא סביב הרחבת התו הירוק. בין משרד הבריאות למשרד האוצר קיימת מחלוקת לא פשוטה אודות השאלה מי יממן את הבדיקות המהירות שיאפשרו ללא מחוסנים להיכנס לאירועים. הסוגיה הזו תקעה למעשה את הצעת ההחלטה להחזיר לשימוש את התו הירוק.