"המלחמה השתנתה בגלל וריאנט דלתא": מחוסנים שנדבקו בווריאנט מדביקים לא פחות מאלו שלא התחסנו – כך עולה ממחקר פנימי של המרכז האמריקני לבקרת ומניעת מחלות (CDC) שפורסם הלילה (בין שישי לשבת) ב"וושינגטון פוסט". ב- CDC אישרו את אמיתות המסמך, שבעקבותיו הוחלט להמליץ שוב למחוסנים בארה"ב לעטות מסיכות במצבים מסוימים.

"המלחמה נגד הקורונה השתנתה בגלל גרסת דלתא שמדבקת ביותר", נכתב במסמך הפנימי של המרכז האמריקני. "צריך לשפר את התקשורת סביב הסיכון האינדיבידואלי בקרב מחוסנים".

סיקור הקורונה ב-N12:

הזן החדש דלתא פלוס התגלה בישראל

העומס הנגיפי של זן דלתא לעומת נגיף הקורונה

בכירה בארגון הבריאות העולמי על הווריאנט

במסמך של ה-CDC נכתב כי וריאנט דלתא "מדבק כמו אבעבועות רוח ובהרבה יותר מהצטננות או שפעת". עוד נכתב שגם מחוסנים יכולים להדביק אחרים, וכי הווריאנט עלול לגרום למחלות קשות יותר מאשר הזנים הקודמים של הקורונה.

ישראלים הולכים בשוק מחנה יהודה בירושלים (צילום: ‏אוליבייה  פיטוסי, פלאש/90 )
קורונה בישראל, ארכיון | צילום: ‏אוליבייה פיטוסי, פלאש/90

מהמסמך, שכותרתו "שיפור התקשורת סביב פריצת דרך לחיסון ויעילות החיסונים", נמצא כי דלתא דורשת גישה חדשה כדי לסייע לציבור להבין את הסכנה - כולל הבהרה כי לאלו שלא חוסנו יש סיכוי גבוה פי 10 מאלה שחוסנו להפוך לחולים קשה או למות.

"עומס ויראלי גבוה מצביע על סיכון מוגבר להדבקה ודאגה לכך שבניגוד לגרסאות אחרות, אנשים מחוסנים שנדבקו בדלתא יכולים להעביר את הנגיף", אמרה מנהלת ה-CDC, ד"ר רושל וולנסקי.

במחקר בדקו 469 תושבי מסצ'וסטס שנדבקו בהתפרצות בחודש יולי במחוז בארנסטבל, הכולל את יעד חופשת הקיץ פרובינסטאון. על פי הממצאים – כ-74%, 346 נדבקים, חוסנו במלואם. מתוך המקרים הללו, 79% דיווחו על תסמינים. בבדיקת הריצוף הגנטי – עלה כי הווריאנט הוא האשם המרכזי לכך.

החוקרים מצאו עדויות לכך שהעומסים הנגיפיים דומים בקרב 127 אנשים שחוסנו במלואם ו-84 אחרים שלא היו מחוסנים, מחוסנים חלקית או שמצב חיסון שלהם אינו ידוע.