החיסון לקורונה פחות מנע הדבקה בחודש האחרון, אך אפקטיבי במניעת תחלואה קשה: בצל העלייה בתחלואה לנגיף, הודיע הערב (שני) משרד הבריאות, כי במהלך החודש האחרון נרשמה ירידה ביעילות החיסון במניעת הדבקה ל-64%. עם זאת, החיסון עדיין מונע אשפוזים ותחלואה קשה בנגיף שנאמדת ב-93%. 

עוד כתבות בנושא ב-N12: 

בעקבות הפרסום אתמול ב"מהדורה המרכזית", שלפיו במשרד הבריאות שקלו לאפשר לכלל האוכלוסייה להתחסן במנה השלישית תוך ימים - במשרד הבריאות הבהירו הערב כי "אין כל המלצה או החלטה בשלב זה לחסן במנה שלישית את הציבור בישראל. משרד הבריאות מקדם מתן מנת חיסון נוספת לאנשים עם ירידה במערכת החיסון (מדוכאי חיסון)". אפשרות זו עלתה לדיון אתמול בצוות ‏לטיפול במגיפות של משרד הבריאות, ‏אך שם הוחלט שלא לאשר את המנה השלישית בשלב זה.

לנוכח המשך התפשטות הקורונה וההידבקות בווריאנט הדלתא, משרד הבריאות צפוי להביא ילקבינט שורת המלצות על צעדים שנועדו להתמודד עם כך וצפויים להיכנס לתוקף החל מהשבוע הבא - כך פרסמנו אמש ב"מהדורה המרכזית". ביניהם: תו ירוק "מצומצם", שיחול בעיקר על אוכלוסיות בסיכון, מבוגרים וילדים - ובמסגרתו תחול חובה על בדיקות במקומות שבהם ריכוזם גבוה, כמו גם בכניסה להצגות ולבתי האבות. לצד זאת, צפויים לעלות בקבינט הקורונה את האפשרות לקיים "מבצע מלביש" ארצי לאכיפת חובת המסכות. כלומר, אכיפה מסיבית של אלפי פקחים במקומות כמו בתי הקולנוע והמסעדות, כדי לוודא שהציבור מציית להנחיה. 

אתמול פורסם כי ראש הממשלה בנט שוחח עם מנכ"ל חברת "פייזר" אלברט בורלא  כמה פעמים בימים האחרונים, ודן עמו על האפשרויות לאספקת חיסונים נוספים לישראל. בנט ובורלא שוחחו בנוסף על עסקאות אפשריות להחלפת חיסונים בין ישראל למדינות שונות - בעקבות מלאי החיסונים שסופק לישראל שתוקפו יפוג ב-30 ביולי.

נכון להיום, 35 חולים שנדבקו בקורונה נזקקים לאשפוז ומוגדרים במצב קשה, לעומת 22 חולים במצב קשה שהיו עד לפני שבועיים. לפי נתוני משרד הבריאות, כ-70% מקרב החולים במצב קשה בחודש האחרון הם בני 60 ומעלה. מדובר בקבוצת סיכון כך שמרביתם סובלים ממחלות רקע כאלו ואחרות. למרות זאת, גם שלושה ילדים מתחת לגיל 18 חלו בחודש האחרון במצב קשה בעקבות הידבקות בנגיף.

ב"חדשות סוף השבוע" פרסמנו לראשונה כי החיסון של פייזר מספק הגנה טובה במניעת תחלואה קשה, אך פחות יעיל במניעת הידבקות בזן הדלתא - כך על פי מחקר חדש וראשון של משרד הבריאות ובית החולים תל השומר. מדובר בבדיקה שערכה המעבדה המרכזית לנגיפים במשרד הבריאות יחד עם הפרופסור גילי רגב-יוחאי מבית החולים שיבא, שבה נמצא כי ישנה ירידה ביעילות בשיעור של עד כעשרה אחוזים. 

יולן כהן סייעה בהכנת הידיעה.