מה שאנחנו עושים בבוקר יכול להשפיע משמעותית על המשך היום שלנו. לכן קיימות אינספור המלצות ממומחים, קואוצ'רים ומטפלים על שגרת בוקר מומלצת ומה מומלץ ולא מומלץ לעשות במשבצת הזמן שאחרי הקימה משינה. עם זאת, לא תמיד ההמלצות הללו מתאימות לכולם. במקרים מסוימים הן דווקא יכולות לגרום ליותר סטרס, מבלי שנשים לב. הנה כמה הרגלי בוקר שיכולים לתרום לסטרס שאולי כדאי לכם לשנות. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ללחוץ על כפתור ה"נודניק"

אנחנו יודעים שלחיצה על כפתור הנודניק רק מקשה על תהליך ההתעוררות ומעייפת אותנו עוד יותר. בעיקר כי השינה שבין הצלצולים היא קלה ולא מועילה במיוחד וגם כי אתם מבלבלים את הגוף כשאתם מתעוררים, חוזרים לישון ואז שוב מתעוררים וזה בהחלט לא עוזר לכם להיות ערניים יותר. אבל מתברר שיש סיבה נוספת להיגמל מכפתור הנודניק - זה גורם לסטרס. בעיקר כי לחיצה חוזרת עליו מזכירה לנו את כל הדברים שאנחנו צריכים לעשות במהלך היום וזה גורם לדחיינות ומעכב את ההתעוררות כיוון שאנחנו לא רוצים לעשות את הדברים הללו, מסבירה אליסון נוברגה, מטפלת ועובדת סוציאלית קלינית ל-Huff Post. דחיינות אולי מרגישה טוב באותו רגע, אבל בהמשך היא רק גורמת ללחץ, כיוון שהמטלות עוד נותרו והזמן שנותר לנו לעשות אותן הולך ואוזל ככל שאנחנו דוחים אותן יותר. 

ניהול זמן (צילום: Satyrenko, shutterstock)
דחיינות גורמת לסטרס | צילום: Satyrenko, shutterstock

רשימת מטלות

רבים ממליצים על רשימת מטלות דווקא כדרך טובה לסדר את הראש. רשימת מטלות לרוב עוזרת לנו להיות יעילים יותר ומאורגנים יותר והיא מפחיתה חרדה וסטרס כי היא מאפשרת לנו להעביר את כל מה שיש לנו לעשות מהראש שלנו - לנייר (או לטלפון). אבל במקרים מסוימים היא יכולה דווקא לעשות את ההיפך ולגרום ללא מעט סטרס. אם אתם פרפקציוניסטים ורשימת המטלות שלכם ארוכה מדי, הסיכוי שתספיקו להגיע להכל נמוך וזה יכול לגרום ללא מעט תחושות של סטרס, חרדה ואכזבה. הטיפ הכי טוב הוא לכתוב רשימת מטלות ריאלית שניתנת לביצוע מבלי שתרגישו בלחץ להספיק דברים במהלך היום. אם הרשימה שלכם ארוכה מדי, פשוט תקצרו אותה - תבדקו מה ניתן לדחות ליום אחר. עדיף לפרוס את המטלות ליותר ימים מאשר ליום אחד שבו לא תספיקו חצי מהן. טיפ נוסף הוא לעשות במקביל רשימה של מה שכן הצלחתם לעשות, כדי להזכיר לעצמכם שאתם עדיין יעילים, גם אם לא הספקתם דבר או שניים מהרשימה.

רשימת מטלות (צילום: kenary820, Shutterstock)
רשימת מטלות לא תמיד מועילה | צילום: kenary820, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> איזו תוספת עדיפה: אורז או תפוחי אדמה? בדקנו
>> "יומיים אחרי הניתוח קרה נס – הוא חזר לדבר"
>> זהירות: המאכלים שיכולים לפגוע בחשק המיני

לקום ישר מהמיטה

יש חוק בסיסי לגבי שימוש נכון במיטה שלכם; היא מיועדת אך ורק לשינה ולסקס. חשוב להימנע מלבצע פעילויות נוספות במיטה כמו לבדוק מיילים מהעבודה, לגלול ברשתות חברתיות, לאכול ועוד. הסיבה לכך היא שהמוח עלול לקשר בין המיטה לפעילויות הללו ופחות לשינה, מה שיכול להקשות עליכם להירדם לבסוף. עם זאת, הקפדה על החוק הזה יכולה גם לגרום לסטרס. כיוון שאתם עלולים להיות בלחץ לקום מהמיטה במהירות, כשלפעמים יש אנשים שלבדוק מיילים מהמיטה דווקא מרגיע אותם וגורם להם להרגיש טוב יותר. אז תשאלו את עצמכם מה גורם לכם להרגיש טוב יותר וזו צריכה להיות הבחירה שלכם. אתם לא חייבים להקפיד על החוק הזה אם הוא לבסוף גורם לכם להיות לחוצים יותר.

חרדה  (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ, shutterstock)
יש הרגלים שמגבירים חרדה מבלי שנשים לב | צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ, shutterstock

ארוחת בוקר משפחתית

למרות שלארוחות משפחתיות יש לא מעט יתרונות, עבור חלק מאיתנו זה יכול להתאים פחות. אם אתם מרגישים עמוסים מדי ושאינטראקציה חברתית על הבוקר פחות מתאימה לכם ועלולה דווקא לגרום ליותר לחץ בבוקר, אתם לא חייבים לעשות את זה. אם אתם מעדיפים לשבת לאכול עם המשפחה בערב במקום בבוקר, זה בסדר גמור.