משרד הבריאות אישר אתמול (רביעי) כי עשוי להיות קשר בין קבלת מנת החיסון השנייה לקורונה למיוקרדיטיס – דלקת שריר הלב. יחד עם זאת, במשרד החליטו היום לאשר את הרחבת מבצע החיסונים גם לבני 16-12. במשרד מבהירים שהסיכון למתבגרים לא מחוסנים לחלות בקורונה קשה - גדול בהרבה מהסיכון הנלווה לקבלת החיסון. לכן, בשקלול הסיכון אל מול התועלת - החיסון מומלץ.

ההמלצה בשלב הראשון על פי משרד הבריאות היא לחסן מתבגרים בקבוצות סיכון וביניהם מתבגרים עם סיכון רפואי לחלות בקורונה קשה, מתבגרים המתגוררים עם בני משפחה בעלי סיכון לחלות בקורונה קשה וכן למשפחות הצפויות לטוס לחו"ל.

מאז תחילת מבצע החיסונים בדצמבר האחרון, התקבלו 275 דיווחים על מחוסנים שסבלו מדלקת שריר הלב. זו מחלה קלה לרוב שמצריכה אשפוזים קצרים, ומאופיינת בכאבים בחזה, בקוצר נשימה או בדפיקות לב. היא מופיעה בדרך כלל בקרב גברים צעירים, בני 30-16. בעקבות ריבוי הדיווחים, מינה משרד הבריאות צוות אפידמיולוגי מורחב לבחינת קשר אפשרי בין המקרים לבין החיסון.

הצוות המיוחד גילה כי יש סבירות לקשר בין קבלת מנת החיסון השנייה לבין הופעת מיוקרדיטיס, בעיקר בקרב גברים צעירים בני 30-16, ובמיוחד 19-16. הקשר נחלש עם העלייה בגיל, וברוב המקרים מדובר במחלה קלה, שחולפת בתוך כמה ימים.

על אף ממצאי הבדיקה, במשרד הבריאות טוענים שהסיכון של מתבגרים לא מחוסנים לחלות בקורונה קשה, עולה בהרבה על הסיכון הנלווה לחיסון, ולכן ממליצים להתחסן. יחד עם זאת, לאור רמת התחלואה הנמוכה במדינה יש מקום לשקול אם להתחסן כעת, וכל הורה שמעוניין לחסן את ילדיו המתבגרים יוכל לעשות זאת באופן מיידי ופרטים על אופן החיסון יימסרו בימים הקרובים.