N12
פרסומת

ריבוי מקרי האשפוז של נשים במצב קשה: לראשונה - המלצה לחסן נשים בהיריון

לקראת תקדים עולמי? ועדת התעדוף תמליץ למשרד הבריאות להתחיל לחסן גם נשים בהיריון, למרות שלא נכללו במחקר של פייזר • האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה: "המחלה עלולה לפגוע במהלך ההיריון, לגרום למחלה חמורה יותר וללידה מוקדמת - על כן חשוב להתחסן כדי למנוע את התחלואה בקורונה"

ענבר טויזר
פורסם: | עודכן:
אישה בהריון בבדיקה לקראת הלידה
צילום: Rachaphak, shutterstock
הקישור הועתק
ועדת התעדוף לחיסוני הקורונה תמליץ למשרד הבריאות לחסן גם נשים בהיריון - כך נודע הבוקר ל-N12. מדובר בהמלצה תקדימית, שכן הן לא נכללו במחקר על החיסון של פייזר. ההמלצה מגיעה נוכח ריבוי המקרים של נשים בהיריון שנדבקו ואושפזו במצב קשה ובעקבות המלצה של האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה למשרד הבריאות כן לחסן נשים הרות. בתוך שבוע אחד לפחות, שמונה נשים בהיריון אושפזו במצב קשה וקריטי בבתי חולים ברחבי הארץ לאחר שנדבקו בנגיף. חלקן יולדו בלידת חירום והפגים נזקקו גם כן לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ.

כתבות נוספות ב-N12:

במכתב מטעם האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה נכתב: "אין בסיס מדעי או עובדות המצביעות על פגיעה בפוריות כתוצאה מחיסון. מחלת הקורונה עלולה לפגוע במהלך ההיריון, לגרום למחלה חמורה יותר וללידה מוקדמת - על כן חשוב להתחסן כדי למנוע את התחלואה בקורונה". על המכתב חתומים פרופ' אליעזר שלו, יו"ר המועצה הלאומית לרפואת נשים, פרופ' רוני מימון - יו"ר האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, פרופ' אדריאן שולמן, פרופ' יואב יינון וד"ר רינת גבאי.
 
בעלה של רחל בבית החולים בלינסון
בעלה של רחל, שאושפזה בבלינסון בהריון במצב קשה | צילום: n12

יש לציין כי נכון להיום הפרוטוקול של חברת פייזר לא מאפשר לחסן נשים בהיריון משום שקבוצה זו לא נבדקה במחקר של הניסוי הקליני. המועצה למיילדות וגינקולוגיה ממליצה במכתב למשרד הבריאות לאפשר מתן חיסון לנשים הרות המעוניינות בכך, במיוחד אם הן בסיכון לחשיפה לנגיף או סובלות ממחלות רקע. לדבריהם, מומלץ כי החיסון יינתן רק לאחר התייעצות עם רופא. המועצה ממליצה לאפשר חיסון גם לנשים מניקות המעוניינות בכך. 

פרסומת

ברשתות החברתיות הופצו ידיעות כזב לפיהן לחיסון עלולה להיות השפעה על הפוריות. הרופאים כותבים כי אין לכך שום בסיס מדעי: "אין כל הוכחה שהחיסון גורם לירידה בפריון של הזוג. ההפך הוא הנכון - ייתכן שהחיסון אפילו עשוי להגן על ירידה בפוריות הגבר שעלולה להיות עקב פגיעה דלקתית של הנגיף במערכת המין של הגבר".

בתוך כך, התייחס הבוקר פרויקטור הקורונה נחמן אש לנשים היולדות שחלו בקורונה בשבוע האחרון ואמר: "אנו בוחנים האם תחלואת הנשים בהיריון היא תופעה חדשה או שיש משהו שמייחד את הנשים האלה. נבחן גם הקשר למוטציה". מבית החולים בילינסון בפתח תקווה נמסר הבוקר כי מצבן של שתי היולדות בשנות ה-30 לחייהן שחלו בקורונה עדיין קשה ולא יציב, ושתיהן מאושפזות במחלקת טיפול נמרץ קורונה. התינוקות יולדו והם מונשמים בפגייה.