כניסה למחוסנים בלבד - עם אישור חיסון בסמארטפון: החל מ-21 בפברואר המשק חוזר לפעילות נרחבת בכפוף ל"תו הסגול" - מקומות שייפתחו לקהל הרחב תחת הגבלות הקורונה. אפליקציית "רמזור" של משרד הבריאות כבר ניתנת להורדה (למשתמשי אנדרואיד ואייפון) וכעת אפשר להנפיק באמצעותה "אישור מעבר" שאיתו תוכלו להיכנס למלונות, חדרי כושר, אירועי ספורט ותרבות, בריכות שחייה, מסעדות ועוד.

איך משתמשים באפליקציית "רמזור" וכיצד מפיקים תו ירוק? - לחצו כאן למדריך המלא

כתבות נוספות ב-N12:

מי זכאי לתו ירוק?

  • מתחסנים החל משבוע לאחר החיסון השני.
  • מחלימים בעלי תעודת החלמה. התעודה תונפק לכל מי שהוגדר כמחלים ותהיה בתוקף עד 30.6.2021.

את התעודה תוכלו להנפיק כאן באתר משרד הבריאות.

איך תציגו את התו הירוק?

כל מי שהתחסן או החלים צריך להוריד את אפליקציית "רמזור" של משרד הבריאות, להזין בה את פרטיו האישיים - וכעבור פרק זמן של כחצי דקה, יונפק אישור מעבר. ברגע שתרצו להשתתף בפעילות כלשהי שמחייבת תו ירוק, הציגו את האישור לסדרן לצד תעודת זהות - ותוכלו להיכנס לאירוע או למופע, לחדר הכושר או לבית המלון. 

ומי שאין לו סמארטפון?

במקרה הזה, על אותם מתחסנים ומחלימים יהיה להדפיס את אישור המעבר, שעליו יהיה ברקוד מיוחד. במשרד הבריאות מקווים שהברקוד יהיה מתוחכם מספיק כדי שלא יוכלו לזייף אותו - ולצד זאת, חוששים שם מזיופים של תעודות מתחסן ושיהיו מקומות לא מעטים שיכניסו גם אנשים ללא אישור כדי שיהיו להם כמה שיותר לקוחות. 

מה נותן לכם התו הירוק?

מלבד ההקלות שיתפרסמו מדי שבוע, נושאי התו הירוק פטורים מבידוד לאחר מפגש עם חולה או בחזרה מחו"ל. 

מה יקרה למי שייכנס ללא תעודה?

מי שאינו מחוסן או החלים מהקורונה ויגיעו למקומות הפועלים עם התו הירוק – יידרש לשלם קנס בסך 1,000 שקלים - כך על פי ההנחיות החדשות. ניתן יהיה להטיל קנס בגובה של עד 10 אלף שקלים על מקום הפועל בניגוד לתקנות (בהתאם לגודל המקום).

מקום שפועל לפי התו הירוק, אך לא הציב שלט – יאלץ להיפרד מ-3,000 שקלים. מפעילי קניונים שלא מינו סדרנים כנדרש, יוכלו להיקנס ב-5,000 שקלים. אלו שיציבו שולחנות אוכל או מפעילי קניון או שוק, שלא מנעו זאת - עלולים להיקנס ב-5,0000 שקלים. הקנס למפעיל קניון של מנע הצבת דוכני אוכל או יריד יגיע ל-2,500 שקלים.