פירורי לחם הם דבר נהדר. כל מטרתם היא לעטוף מזון בדרך לטבילה נעימה בתוך שמן ולקבל שכבה של קריספיות מטריפה, או בקיצור - זו הדרך המושלמת להפוך כל מנה לממכרת. בתחילת השבוע מלי ישאל הגישה באודישן שלה לשופטי מאסטר שף (ראשון אחרי החדשות, קשת 12) מנה מטוגנת של ביצה עטופה בפירורי לחם. מעבר למראה הנפלא של המנה, אנחנו יכולים כבר לדמיין את הרעש המתפצח בזכות אותם פירורי לחם שעטפו אותה חזק.

המנה הזו גרמה לנו לחלום עליה בלילה, לשמוע בלופים את הצליל המתפצח ולחפש עוד מתכונים שיגלו לנו עולם שלם, קריספי וטעים במיוחד שכולו עטוף בפירורי לחם חלומיים. ותאמינו לנו, שניצל זה הדבר האחרון שתמצאו כאן (כבודו במקומו מונח כמובן). תפשילו שרוולים, אנחנו מתחילים.

ביצה שניצל

שניצל ביצה (צילום: דן פרץ, מסעדת שולחן)
שניצל ביצה | צילום: דן פרץ, מסעדת שולחן

אם כבר דיברנו על ביצה עטופה, החלטנו לתת לכם מתכון כזה שכל העיר מדברת עליו. עומר מילר ממסעדת "שולחן" פרגן לנו בהסבר איך להכין ביצה מצופה בפירורי לחם עבים ומטוגנת כמו שניצל, כשהחלק הצהוב בתוכה עוד נוזלי. הכיף האמיתי הוא שלא תצטרכו לעבוד בשבילה יותר מדי קשה. גם לכם כבר נוזל הריר?

>> למתכון המלא של ביצה שניצל של עומר מילר

פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן

פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן | צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

אמנם דיברנו על מזון שעטוף בפירורי לחם שנשלך לטיגון, אבל היי יש עוד אפשרות ליהנות מקריספיות של פירורי הלחם והיא במנות שנעשות דווקא בתנור. ישראל אהרוני, השופט האהוב ממאסטר שף הזכיר לנו מתאבן מושלם – פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות ועשבי תיבול שנכנסות להתחמם להן בתנור ואחר כך יכנסו לחמם לכם את הקיבה. קדימה, תחממו את התנור ל-190 מעלות, חבל על הזמן.

>> למתכון המלא של פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינות פרמזן של ישראל אהרוני

מאפה כרובית מוקרם

מאפה כרובית מוקרם  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה כרובית מוקרם | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

אם המילה "מוקרם" זורקת אתכם לשנות השמונים ולכמות מוגזמת של גבינה צהובה, אתם יכולים להחליף אותה ל"רויאל". דמיינו כרובית עטופה בתערובת חלומית של שמנת מתוקה, מעט קמח, מוצרלה וביצים. התערבות הזו תקפיץ לכם כל ירק גבוה ממש עד השמיים. אז במקום לדמיין את הביס הלוהט, למה שלא תקפצו לסופר הקרוב לביתכם ותרכשו את הכרובית המדוברת?

>> למתכון המלא של מאפה כרובית מוקרם של שרית נוביק – מיס פטל

פסטה עם חמאת שום, פירורי לחם ועשבי תיבול

פסטה עם חמאת שום ועשבי תיבול (צילום: בבושקה הפקות, מאקו)
צילום: בבושקה הפקות, מאקו

לפעמים אנחנו ממש מופתעים כמה מעט צריכה פסטה כדי להיות אלוהית. תנו לה להתעטף בממרח חמאה איכותי, תוסיפו לזה שום כתוש ופירורי לחם ופזרו כמה עלים מעליה – אתם תקבלו מנה טעימה כאילו השקעתם בה עכשיו במשך שעות ארוכות, אבל זו לא האמת. תאמינו לנו, לא יישאר כלום בסיר.

>> למתכון המלא של פסטה עם חמאת שום, פירורי לחם ועשבי תיבול של אורלי פלאי-ברונשטיין

צ'יפס זוקיני אפוי

צ'יפס זוקיני (צילום: JB325, Istock)
צ'יפס זוקיני | צילום: JB325, Istock

בואו נודה באמת שאין נשנוש יותר טעים מצ'יפס. כאן אנחנו מדברים על פינוק קטן וטעים בלי יותר מדי קלוריות, שגם לא מצריך מכם יותר מדי עבודה. אלה טבעות צ'יפס אפויות עם ציפוי פריך של פירורי לחם. אנחנו מבטיחים לכם שאחרי שתכינו את זה פעם אחת, זה יהיה הנשנוש הקבוע שלכם. קדימה תתחילו לחתוך.

>> למתכון המלא של צ'יפס זוקיני אפוי

לביבות זוקיני וגזר שוברות שגרה

לביבות זוקיני וגזר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות זוקיני וגזר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אז אם כבר הבנתם כמונו שזוקיני הוא ירק פשוט נפלא בכל צורה שבה תכינו אותו, אז הנה לכם מתכון שגם הילדים שלכם או הילדים שבתוככם יעופו עליו. כל מה שתצטרכו זה גבינת ריקוטה, גזר, גבינת קשקבל, ביצה ופירורי לחם. אין מצב שהלביבות האלה יונחו על השולחן ויישאר משהו בצלחת. המלצה שלנו: תגישו עגבניות טריות מגוררות עם שמן זית בצד.

>> למתכון המלא של לביבות זוקיני וגזר שוברות שגרה של ענת לבל

שוקופאי טורטייה

שוקופאי מטורטיה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
שוקופאי מטורטיה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

חשבתם שנוותר על קינוח עם פירורי לחם? אין מצב. רון יוחננוב ארגן לנו אווירת נוסטלגיה עם גרסה משודרגת של השוקופאי ההוא מבורגראנץ', שאכלנו בתור ילדים קטנים. מדובר במעט מאוד עבודה עם בצק, שוקולד אמיתי, חיזוק של שוקולד לבן וטריק נפלא כדי שהכל העסק הזה לא יתפרק והכל כמובן קריספי. האמת שכבר נוזל לנו הריר, הלכנו לקנות טורטיות.

>> למתכון המלא של שוקופאי טורטייה של רון יוחננוב