אטריות אורז נחשבות לאלטרנטיבה בריאה יותר לאטריות מקמח לבן, שהוא למעשה פחמימה ריקה, כלומר חסרת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. אטריות מקמח לבן הן למעשה המון קלוריות בלי הרבה ערך תזונתי. אטריות אורז, כמו גם אטריות מקמח מלא, אטריות שעועית, אטריות חומוס, אטריות עדשים ועוד - נחשבות לבריאות יותר, כיוון שערכן התזונתי גבוה יותר. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אז האם אטריות אורז הן אופציה אכן טובה יותר מקמח לבן? הנה מה שאנחנו יודעים:

ערך תזונתי לא גבוה, אך מקור איכותי יותר לאנרגיה

אטריות אורז עשויות לרוב מאותם מרכיבים: קמח אורז (לבן או מלא), מים ועמילן טפיוקה. הערך התזונתי של אטריות אורז אמנם לא גבוה במיוחד (הן מכילות מעט ויטמינים ומינרלים), אך כיוון שמדובר בפחמימה מורכבת שגם מכילה מעט שומן, זו אופציה בהחלט טובה עבור אנשים שמקפידים על תזונה נכונה, אם כי לא טובה יותר מאטריות מחיטה מלאה, למשל, שמכילה כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים. אך כיוון שאטריות אורז עשויות בעיקר מפחמימות, הן בהחלט מהוות מקור טוב לאנרגיה בגוף. 

בכוס של אטריות אורז מבושלות יש כ-190 קלוריות וכיוון שעדיין מדובר בפחמימה (גם אם איכותית יותר) - חשוב להקפיד על כמויות, במיוחד אם אתם שומרים על המשקל. מומלץ שכל ארוחה תכיל את כל אבות המזון, ביניהם כוס אחת של פחמימה. וכיוון שאטריות אורז לא מכילות הרבה חלבון, כדאי לשלב אותן עם מקור איכותי לחלבון, כמו דגים, טופו או בשר רזה. 

אטריות אורז (צילום: Jade Y, shutterstock)
אלטרנטיבה טובה לקמח לבן, אך יש טובות יותר | צילום: Jade Y, shutterstock

עוד במאקו בריאות:
>> חושבים לוותר על החיסון השני? כדאי שתדעו את זה
>> האם החיסון לקורונה יכול לגרום לדלקת בשריר הלב?
>> תפסיקו עם המנהג הזה – ומערכת העיכול תודה לכם

אופציה טובה לרגישים לגלוטן

אטריות אורז הן כמובן תחליף מעולה לחובבי הפסטה שלא יכולים לצרוך גלוטן. עם זאת, אם אתם רגישים לגלוטן או חולי צליאק כדאי תמיד לקרוא היטב את הכתוב על גבי האריזה כדי לוודא שאין חשש לשאריות גלוטן.

בשורה התחתונה, אמנם ישנן אלטרנטיבות נטולות קמח לבן אחרות טובות יותר מבחינת ערך תזונתי וסיבים תזונתיים, אטריות אורז הן בהחלט אופציה טובה לנמנעים מגלוטן ולכל מי שמעדיף את האטריות שלו ללא קמח לבן.