יותר מחצי שנה שהקורונה מכתיבה את החיים שלנו - ועדיין, בכל יום אנחנו מגלים על המחלה הזאת דברים חדשים. שורה של מחקרים חדשים משנים את מה שחשבנו על סכנת ההדבקה. התגלה כי הידבקות דרך משטחים כמעט ואינה אפשרית, ובנוסף נודע שהנגיף יכול לנוע באוויר בצורת חלקיקים שיותר קטנים מטיפות אשר יכולים לנוע מעבר לשני מטרים כמו שכולנו חשבנו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר כאן על שינוי בתפיסה של איך אנחנו נדבקים בקורונה. ידוע לנו כבר שקיימת הדבקה טיפתית. כלומר, הנגיף נע בטיפות - שנופלות לקרקע תוך שניות למרחק של 2 מטרים. זו הסיבה שאנחנו נוקטים בריחוק חברתי של 2 מטרים ועוטים מסיכות. אבל השבוע, המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן אימץ את הקביעה שהנגיף יכול גם לנוע ברסס - אירוסול, חלקיק שקטן יותר מטיפות. דמיינו אותו כמו עשן.

עיטוש (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הרסס יותר קטן גם מטיפות. אילוסטרציה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

סביב אדם חולה יש צפיפות גבוהה יותר של הרסס הזה, אפילו לשמור מרחק ממנו זה לא מספיק. כי בניגוד לטיפות - הרסס יכול לנוע למרחק יותר גדול משני מטרים, והוא מסוגל להישאר באוויר בין דקות לשעות בחללים סגורים ולא מאווררים. יש לציין שכעת ידוע שהנגיף קיים ברסס - אבל עדיין לא יודעים כמה זה מסוכן ועוד לא ידוע על שינוי בהנחיות. מומלץ להמשיך לנקוט באמצעי זהירות, לאפשר לכמה שיותר פעילויות להתקיים באוויר הפתוח ולאוורר חללים סגורים.

מחקר נוסף, שפורסם השבוע בירחון המדעי "the lancet", גילה שהדבקה באמצעות משטחים היא זניחה כמעט לחלוטין. החוקרים דגמו 26 משטחים במחלקת קורונה בבית חולים באיטליה. חלק גדול מהמשטחים - אכן נמצאו כנגועים בווירוס. אבל, אחר כך במעבדה - גילו שהווירוס מהמשטח לא מתרבה. כלומר - הוא לא מדבק. המסקנה היא שסכנת הידבקות ממשטח היא נמוכה ביותר.