החיסונים ככל הנראה יעילים נגד המוטציה החדשה של נגיף הקורונה: בשיחה עם חדשות 12 אמרה אתמול (שני) ד"ר דורית ניצן, בכירה בצוות החירום האירופי של ארגון הבריאות העולמי, כי החיסונים נגד קורונה של "פייזר" ומודרנה" יעילים נגד המוטציה בסבירות גבוהה. את הדברים אמרה לנו לאחר תדרוך שערך הארגון בעקבות הגילויים על המוטציה החדשה, שהולכת ומתפשטת בעולם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

באותה נשימה, אומרת ד"ר ניצן כי ארגון הבריאות העולמי דוחק במדינות השונות להתקדם במהירות עם מבצע החיסונים נגד קורונה כיוון שכל זמן שהנגיף עודנו קיים ומסתובב, הוא ממשיך להשתנות - וייתכן שנראה שינוי שיהפוך אותו לעמיד בפני החיסונים. בארגון מעוניינים שמסה קריטית של האוכלוסייה תתחסן, לפני שהמגפה תשנה את פניה. הנחת העבודה היא שהמוטציה כבר יצאה מגבולות בריטניה - ובארגון הבריאות העולמי נערכים לץרחיש שבו הנגיף הופך לקטלני יותר. 

קאי גאלאווי בת ה-84 מקבלת את מנת החיסון הראשונה בביה"ח בלונדון  (צילום: רויטרס)
בארגון הבריאות העולמי מקווים שכמה שיותר יתחסנו ומהר | צילום: רויטרס

מה שידוע עד כה על אותה מוטציה שהתגלתה בבריטניה הוא שהיא גורמת לנגיף הקורונה להתפשט באופן מהיר יותר, ברמה של 40 עד 70 אחוזים. עוד טוענים בארגון הבריאות העולמי כי המוטציות מצליחות "להתחמק" מחלק מבדיקות המטושים - ושמי שנבדק והוא למעשה חיובי, יוצא שלילי בבדיקה. כתוצאה מכך, יועברו הנחיות חדשות למדינות השונות כבר בימים הקרובים שיורו כיצד יש להימנע ממצב כזה. 

בריאיון למהדורה המרכזית, אמר פרופ' גבי ברבש כי החשש היה ששבע מתוך המוטציות החדשות שהתגלו מכוונות נגד חלבון ה"כתר" של נגיף הקורונה - אלא שהחיסון שפותח מייצא נוגדנים נגד כל החלבון, כך שהסבירות שהחיסון יעיל נגד המוטציה אכן גבוהה. אם בכל זאת ייאלצו לעשות התאמות שונות לחיסון כדי לוודא שהוא יעיל נגד המוטציה, ניתן לעשות זאת במהירות על ידי הכנסת הרצף הגנטי החדש למחשב - רצף שכולל את המוטציה - ואחרי שבועיים-שלושה, ניתן לייצר חיסון בפורמט חדש.