על רקע המשך הירידה בתחלואה, ועדת השרים לאזורים מוגבלים תתכנס הערב (שלישי) וצפויה לאשר את שחרורם מהסגר של כל האזורים האדומים בישראל - למעט שכונת רמת שלמה בירושלים. זאת, בהתאם להמלצתו של הפרויקטור פרופ' רוני גמזו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בני ברק ואלעד ירדו היום מתחת לרף הנדרש לסגר - ציון 8 לפי דירוג תוכנית הרמזור, ולכן ההמלצה היא לשחרר גם אותן מהסגר. בעיריית בני ברק הסבירו כי לפי מדד הרמזור - היא הפכה לכתומה בעקבות הירידה במספר הנדבקים. בשבועיים האחרונים נרשמה ירידה דרמטית של 85% בתחלואה בבני ברק, ובשבוע האחרון התווספו 657 חולים חדשים בעיר, לעומת 4,180 לפני כשבועיים.

הפרויקטור פרופסור רוני גמזו (צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן)
הפרויקטור פרופסור רוני גמזו | צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן

הגדרה של עיר אדומה נובעת משכלול נתונים, בהם שיעור הבדיקות החיוביות, קצב הכפלת החולים, שיעור החולים מכלל אוכלוסיית ישראל ועוד. ערים שזוכות לציון 8 ומעלה יוגדרו אדומות. ציון שנע בין 6.5 ל-7.5 יגדיר את העיר ככתומה, ציון של 5 עד 6 יהפוך אותה לצהובה, ואילו ציון של 5 ומטה הוא ההגדרה לעיר ירוקה.

תוך יומיים שיפרה העיר בני ברק את ציון הרמזור שהיה 8.5 והיום עומד על 7.6 - כלומר עיר כתומה לפי תוכנית הרמזור. העיר אלעד ירדה מציון 8 לציון 7.7 וגם היא הפכה כתומה. גם מודיעין עילית, ביתר עילית והשכונות בירושלים - שאינן רמת שלמה - ירדו מציון 8 לציון 7.

כמה חולים חדשים התגלו אתמול בערים עם תחלואה גבוהה?

בבני ברק אובחנו 95 נדבקים חדשים, באלעד 13, במודיעין עילית 32, בביתר עילית 10, ברכסים 4, בשכונת מעלות דפנה בירושלים 15, בשכונת מטרסדורף בבירה 19, בשכונת רמת שלמה אובחנו 20 מקרים מאומתים חדשים.

מניתוח הנתונים שנעשה באוניברסיטת תל אביב עולה כי במוצאי השבת האחרונה חלה בציבור החרדי תנועה ערה פי 3 מאשר בראש השנה. הדבר יכול ללמד על השלכות עתידיות להדבקה, שיבואו לידי ביטוי בנתונים רק בעוד כשבועיים. כבר אתמול ביקש הפרויקטור גמזו להסיר את הסגר על רכסים, מודיעין עילית, ביתר עילית ושכונות מטרסדורף בירושלים - זאת בעקבות השיפור בנתוני התחלואה בהם ושיפור שהציגו ב"ציוני הרמזור".

סגר ראש השנה‎ (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
סגר ראש השנה‎ | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ייתכן כי מקור הבקשה להסיר את הסגר מעל מודיעין עילית וביתר עילית מקורו בזעם שהצטבר בערים הללו, שהתחלואה בהן כבר נמוכה מהרף שהוצב. גורמים באותן ישיבות טענו כי הסגר עליהן לא הוסר מטעמים פוליטיים, בטענה שמדובר ב"עונש" על כך שנפתחו בשטחן תלמודי התורה בניגוד להנחיות.

"על פי הקריטריונים שהובילו לסגר וכתר באותם ערים, ניתן לאפשר הקלות נדרשות, אף על פי שיש חשש מתחלואה חבויה על פי שיעור בדיקות חיוביות וכמות הבדיקות", נמסר מטעמו של פרופ' גמזו. "דווקא בשל זה יש חשיבות עליונה להמשיך להקפיד על ההנחיות וההגבלות, ובעיקר למנוע פתיחת מערכת החינוך ללא אישור, ולהמשיך להיבדק". 

במקביל ועל רקע הירידה בתחלואה הקבינט יתכנס כדי לדון בשלב ההקלות הבא. ל-N12 נודע כי אלה הנושאים שיהיו שעל הפרק בישיבת הקבינט:

  1. משרד הבריאות ימליץ לעבור לשלב הקלות נוסף כשהממוצע השבועי יעמוד על 1,000 נדבקים ביום.
  2. בשלב ההקלות השני, ממליץ משרד הבריאות על פתיחת כיתות א'-ד' בקפסולות, כמו גם על פתיחתם של מכוני קוסמטיקה, מספרות ורפואה משלימה.
  3. בשלב הזה מבקש משרד האוצר לפתוח גם מסחר, לפחות בחנויות רחוב.
  4. משרד החינוך צפוי להבהיר שפתיחה בקפסולות דורשת היערכות של חודש לפחות.
  5. במצב כזה תידרש הכרעה - או פתיחה כבר בעוד כשבועיים ללא קפסולות, או הקדמת פתיחת המסחר ודחיית הלימודים בכיתות הנמוכות לשלב שלאחר מכן.

בתוך כך, ישיבת קבינט הקורונה נדחתה לשעה 18:00. ל-N12 נודע כי לפי שעה - אין הסכמה בדיונים בין משרדי האוצר' החינוך והבריאות על מתווה לימודים בקפסולות. במשרד החינוך אומרים בדיונים שהדרך היחידה שאפשרית ללמוד בקפסולות בכיתות א'-ב' היא באמצעות למידה חלקית: 3 ימים לכל קבוצה או שבוע-שבוע. אין הסכמה גם על הסעות וצהרונים.