מחדל: אלפי בדיקות הקורונה - מוזנות באופן ידני אחת אחת
פרסום ראשון • משרד הבריאות עדכן כי בעקבות תקלה במחשבים - תוצאותיהן של אלפי בדיקות יתעכבו • לטענת המשרד, מדובר בתקלה על רקע העלייה במספר הבדיקות • הסיבה: קריסת תשתית "כספת" שמטרתה לחבר בין מעבדות בתי האבות וללקוחות אחרים

בעקבות תקלה במחשבים של משרד הבריאות, יתעכבו תוצאותיהן של אלפי בדיקות - כך נודע הערב (רביעי) לתוכנית חיסכון. מקור התקלה הוא קריסתה של תשתית "כספת" שמטרתה לחבר בין המעבדות בתי אבות וללקוחות אחרים. במשרד הבריאות טוענים כי קריסת המערכת היא תוצאה של העלייה במספר הבדיקות, ושהתקלה נמצאת בתיקון.
העברת התוצאות נעשית כעת באופן ידני בלבד. לדוגמה, ישנם מבוגרים בבתי אבות שנדגמו לפני כשלושה ימים אולם עיין לא קיבלו את תוצאת הבדיקה. במסמך שהוציא משל"ט משרד הבריאות למעבדות נכתב כי "צוות תשתיות של מב"ר מטפל מול המעבדות הפרטיות ומעבדות קופת החולים עד הורדת העומס וחזרה לתקשורת שגרתית".

נזכיר כי משרד הבריאות מעדכן על מחדל זה כשברקע תחלואת הקורונה ממשיכה לטפס במהירות. מתוקף כך, הממשלה התכנסה היום כדי להחליט אם להטיל סגר כללי במטרה לעצור את התפשטות הנגיף.
משרד הבריאות דורש סגר שיכלול את כל מקומות העבודה, למעט המקומות החיוניים, ואת מערכת החינוך, למעט החינוך המיוחד. לפי דרישת משרד הבריאות, הסגר צפוי יהיה להתחיל ביום ראשון, ה-27 בדצמבר ולהימשך כ-25 ימים.