אם חשבתם שאחרי הסגר נוכל לחזור לשגרה מהירה עם מספר חולים נמוך, כדאי שתחשבו שוב. ציטוטים שהודלפו מוועדת השרים המצומצמת שהתכנסה אתמול (שלישי) מעידים על פסימיות קיצונית לגבי תוצאות הסגר. בין אם זה שר הבריאות יולי אדלשטיין שהבהיר לעמיתיו שאין סיכוי להוריד את התחלואה ככה, או הפרויקטור רוני גמזו שמטיל את כל יהבו על סגירת מוסדות החינוך - איש לא הביע תקווה לשינוי משמעותי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שר הבריאות אדלשטיין, שסירב לבקשות להחריג ענפים נוספים מהסגר עד הרגע האחרון, אמר אתמול לשרים את המשפט הבא: "קיימתי התייעצות עם כל הגורמים הבכירים, רובם בעלי תארים מתקדמים ומומחים בתחום, ושאלתי האם יש סיכוי שנוריד את התחלואה בתנאים אלו? לצערי הרב לא מצאתי מישהו אחד אופטימי".

אדלשטיין אינו היחיד שסבור כך, גם מומחים אחרים שמייעצים לקבינט טוענים שקצב הורדת שיעור התחלואה יהיה איטי הפעם, בגלל המתכונת המקלה של הסגר.

סגר, משטרה, שוטרים, כביש (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
מתכוננים לסגר, אבל לא אופטימיים לגבי התוצאות שלו | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

באותו דיון דיבר גם הפרויקטור גמזו, שניסה להסביר לשרים למה הוא בכל זאת התעקש על סגירת מערכת החינוך כבר מחר, ומדוע כל יום חשוב מבחינתו. "הכפלנו את עצמנו בשבועיים", אמר להם. "יש פה התפרצות. למה שתהיה התפרצות בחולון? בראשון? למה שזה יקרה? מה הסיבה? איך שאתה לא הופך את זה - מערכת החינוך עשתה לנו תרגיל".

גמזו המשיך: "ילד קטן לא אמור להיות חולה, אבל ילד מעל גיל 10 מדביק כמו מבוגר. כל יום הוא משמעותי עבורנו. אני אומר לכם: הדבר העיקרי שאני בונה עליו בסגר הזה הוא סגירת מערכת החינוך".

גמזו סיים את דבריו בתשובה לביקורת על הזגזוג: "אני לא רוצה זיגזג אבל האוכלוסייה הכללית מתפרקת לכם ככה בשבועיים האחרונים. הכל מתפרק ככה. היה חופש, מסעדות והכל היה פתוח ורק בשבועיים האלה הכל מוכפל. יש לזה סיבות והמרכזית היא מערכת החינוך".

אם הסגר אכן לא יוריד את התחלואה כמו שחוששים השרים, הדבר עלול להוות בעיה רצינית שכן בינתיים היא ממשיכה לעלות בקצב מדאיג: היום נרשם שיא חדש במספר הנדבקים היומי בקורונה - 5,523 ישראלים חדשים נמצאו חיוביים לנגיף. שיעור הנדבקים עומד על 9.9% - כשהמשמעות היא שאחת מכל 10 בדיקות קורונה התבררה כחיובית ב-24 השעות האחרונות.  

 

יתר על כן, בצל העומס על מחלקות הקורונה בבתי החולים בצפון ובירושלים, הכריז משרד הבריאות על מבצע "ערבות הדדית". במסגרת תוכנית זו יפונו 140 חולי קורונה מבתי החולים שהגיעו לתפוסה מלאה ויפוזרו בין בתי החולים שיבא, איכילוב וסורוקה. חלק מהחולים כבר הועברו.