החשש – התפרצות במגזר הערבי: תושבי הגליל ובעיקר התושבים ביישובים הערבים הונחו הבוקר (רביעי) להסתגר בבתים, זאת בשל החשש כי מאות רבות נחשפו לחולים מאומתים אך עדיין לא אובחנו. במשרד הבריאות שמים דגש מיוחד על היישוב דיר אל אסד ויישובים נוספים בסביבתו, שם ישנה התפשטות חמורה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבוקר עלה מניין החולים בישראל ל-12,200 ומהם מאושפזים 132 חולים הזקוקים לסיוע נשימתי. מדובר על ירידה מתונה של חולה אחד, אך במשרד הבריאות מעדכנים ששני חולים מתו במהלך הלילה. זמירה ארצי בת ה-82 מתה הלילה בבית החולים סורוקה בב"ש, ובבית החולים איכילוב ת"א הלך לעולמו גבר כבן 80 - שניהם עם מחלות רקע.  בסך הכל מאושפזים 176 החולים הקשים, ומניין החולים שמוגדרים בינוני הוא 173.

למרות שבמשרד הבריאות טוענים כי כוחות משטרה וצבא נשלחו לאזור על מנת לאכוף את ההגבלות, בשטח לא ניכר שינוי. בכניסה ליישוב מג'דל שאמס שבו ישנה התפרצות מסוימת אין מחסום ולא מסיירת משטרה. התושבים מדווחים על תנועה ערה של רכבים ללא כל פיקוח.  

מאז הגעת הנגיף לישראל נערכו כ-20 אלף בדיקות בחברה הערבית ואובחנו רק כ-400 חולים. אך בתום חקירה אפידמיולוגית של משרד הבריאות הגיעו החוקרים למסקנה כי המספר גדול בהרבה וגובר החשש שמדובר במוקד התפרצות חדש, אחרי בני ברק וחלק מהשכונות בירושלים. 

48 חולים אובחנו ביישוב אום אל פחם ולמרות שהמספר ממשיך לטפס, התושבים שם לא נשמעים להנחיות. בעירייה מותחים ביקורת על המשטרה וטוענים שאכיפה לא מספקת. במשרד הבריאות מצביעים על חודש הרמדאן כנקודת תורפה משמעותית וחוששים שם מהתקהלות שתעלה את מספר החולים במאות או אלפים נוספים.

בהלת הקורונה בעיר העתיקה בירושלים (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בכפר בענה נפתח אתמול מתחם הדרייב אין לבדיקות הקורונה שאמור היה לספק אלפי בדיקות ביום. אך מאוחר יותר התברר כי בשל מחסור חמור בבדיקות, רבים מהתושבים נאלצו לשוב על עקבותיהם ולהיבדק במועד מאוחר יותר. "משרד הבריאות לא סיפק לנו את המנות האלה", אומר עלי ח'ליל, ראש מועצה בענה. "אני צעקתי עליהם ודיברתי איתם ובקרוב הם יביאו לנו".