במסגרת המאמצים לבלימת התפשטות הקורונה, חברות הייטק  וחברות ביו-טכנולוגיה ישראליות מתגייסות למאבק. מספר גופים בהובלת משרד הבריאות הקימו ועדה מדעית מייעצת, הכוללת פרופסורים ממגוון גדול של ענפי ידע וגופי מחקר שונים. מטרת הוועדה: מציאת פתרונות רפואיים למגפת הקורונה שהתפרצה והגיע כמעט לכל מדינה בעולם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שיתוף פעולה בין משרדי הממשלה לעולם הביו-טכנולוגיה הביא חברות שעוסקות בתחומי מדעי החיים להשתלב במחקר האקדמי שמקיימות האוניברסיטה העברית, המכללות ובתי החולים הדסה ושערי צדק. במסגרת המחקר נבדקים פיתוחים טכנולוגיים ורפואיים שונים שיוכלו לסייע בעצירת המגפה.

בין החברות שהתגייסו למאמץ הלאומי:

חברת "Pepticom": מנתחת את המידע על מבנה הווירוס ובעזרת בינה מלאכותית מייצרת חלבון קטן שיתקוף אותו.

חברת "Biofence": כבר פיתחה ציפוי אנטי ויראלי שהולך להיבדק עכשיו נגד וירוס הקורונה.

חברת "Salignostics": עובדת על סטיק שיבדוק לנוכחות של הווירוס ברוק.

חברת "Novamed": מפתחת בדיקה לנוכחות של הווירוס בליחה.

חברות "EDAS": פיתחה אלגוריתם שיודע לזהות מחלות זיהומיות (מיושם כבר בביה"ח הדסה) ועכשיו הם מלמדים את האלגוריתם לזהות מקרים של מגפת הקורונה.

חברת "Enlivex": פיתחו תרופה שיכולה להתאים לטיפול בתסמינים הקיצוניים של מחלת הקורונה.

חברת "POMICELL": מייצרת הכוונה למערכות לימוד המכונה שלה שיודעות לתת הערכה ליעילות של תרופה לסוגי מחלות שונות.

בנוסף, מספר חברות נוספות הצטרפו למאבק המשותף בנגיף. בהן: חברת "BATM" שמפתחת יכולת בדיקה תוך פחות משעה. במרכז לבינה מלאכותית של החברה, בודקים את האפשרות לפתח יכולת אבחון ע"פ קולו של הנבדק - עצמונית, עם הסלולרי שלו. כמו כן, ייצור מטושים בישראל - הותנע, ובכל בדיקה יעברו להשתמש במטוש יחיד. דבר שמכפיל פי שלוש את היכולת לעשות בדיקה בכמות הנתונה כיום. 

ביום שני נחשף לראשונה ב-N12 שבמשרד הביטחון החליטו להפעיל את מיטב המוחות במדינה כדי לנצח את הנגיף, והקימו צוות מומחים מיוחד שעובד מסביב לשעון על מציאת פתרונות חדשניים לדיכוי המגפה. את המאמץ המשותף מרכז המנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית של משרד הביטחון (מפא"ת) בראשות דני גולד, ולמשימה גויסו עשרות מומחים ממגוון תחומים וארגונים – הפועלים בהתנדבות מלאה.