במבצע שניהל הלילה (בין רביעי לחמישי) המוסד, הצליחו אנשי הארגון להביא לישראל 100 אלף ערכות בדיקה לקורונה מחו"ל. בימים הקרובים ינהלו אנשי המוסד וראש המוסד יוסי כהן מבצעים נוספים, שבסופם ינחתו בישראל 4 מיליון ערכות בדיקת קורונה נוספות, לאחר שאותרו בכמה מדינות. במקביל, מבהיר מנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב כי בניגוד לפרסומים שונים: "הערכות הבדיקה לקורונה שהביא המוסד תקינות". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במקביל, צוות  אנשי סייבר של המוסד מסייע בימים אלה למשרד הבריאות בכתיבת תוכנות ואפליקציות ייחודיות להתמודדות עם הנגיף. זהו אירוע חריג, בו כל גופי המודיעין והביטחון של מדינת ישראל מתגייסים כדי לסייע למאמצי בלימת התפשטות הנגיף. על ההתגייסות של מערכת הביטחון ובתוכה המוסד להבאת בדיקות לקורונה דיווחה לראשונה דנה ויס בחדשות סוף השבוע. 

בימים האחרונים מערכת הביטחון מגדילה את מעורבותה בטיפול ובניהול משבר הקורונה, לצד משרד הבריאות. פיקוד העורף פועל בכמה אפיקים, שבראשם הקמה ותפעול מלוניות האשפוז לחולי קורונה במצב קל - הראשונים שבם: "דן פנורמה" בתל אביב ומלון "הייאט" בירושלים. 

בעקבות הפרסום אתמול ב-N12 על החוסרים למיגון צוותי הרפואה, שר הביטחון בנט רתם את מינהל הרכש במשרד הביטחון שירכוש מחו"ל את כל הציוד החסר. עוד כולל המאמץ גם הרחבת מצבת כוח האדם בצה"ל: שר הביטחון נפתלי בנט חתם על צו המאשר לגייס 2,000 אנשי מילואים לטובת עיבוי מערכי פיקוד העורף. 

לצד המבצע המיוחד של המוסד, משרד הבריאות התייחס לשינוי בסוגיית בדיקות הקורונה: היות ומספר הבדיקות המתבצעות מידי יום עולה, ובשעה זו עומד על למעלה מ-2,200 בדיקות, לוקח זמן רב יותר להוציא את התוצאות ולאתר את החולים בנגיף מבין הנבדקים. במקביל לגדילה במספר הבדיקות, גם מספר המעבדות המבצעות אותן עלה – וכעת יש ברחבי הארץ 20 מעבדות קורונה פעילות.

בתוך כך, בשורות טובות מגיעות ממתחם הקורונה בשיבא: הבוקר צפויה להשתחרר מהאשפוז בבידוד שלווה דהאן, החולה האחרונה מספינת "דיימנד פרינסס" ביפן, שכונתה "ספינת הקורונה". לאחר שהות של 28 ימים בבידוד ותחת ההשגחה הרפואית, התקבלו שתי תוצאות שליליות בבדיקות להימצאות הנגיף בגופה – מה שהוביל להחלטה לשחררה לביתה.