שעות אחרי הכרעת הדין הדרמטית בתיק הולילנד, שבמסגרתה הורשע ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקבלת שוחד, צוות ההגנה שלו מפרסם הודעה שממנה אפשר להסיק כיצד מרגיש היום אולמרט עצמו. "הכרעת הדין נפלה עלינו כרעם ביום בהיר והפתיעה אותנו, שכן לטעמנו, גם כעת, לאחר קריאת הכרעת הדין - הראיות והעובדות שהוצגו לבית המשפט הן כאלה שיש בהן לזכות את מר אולמרט באופן מוחלט", כתב צוות הפרקליטים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בית המשפט זיכה את מר אולמרט משני אישומים והרשיע בשני אחרים, על בסיס עדותו של עד המדינה, וזאת מבלי שניתנה בידנו האפשרות לחקור אותו על גרסתו בשני עניינים אלה", טענו בצוות ההגנה. "מדובר בשני אישומים שבמסגרתם מר אולמרט לא נטל כספים לכיסו".

את ההודעה מסכמים הפרקליטים באומרם כי "זהו יום קשה ועצוב מבחינתנו", ומרמזים על הצעד הבא - ערעור לעליון. "כפי שהבהרנו לא מדובר בסוף פסוק", כתבו.

"היה רומן". דכנר (צילום: פלאש 90)
עד המדינה המנוח, שמואל דכנר | צילום: פלאש 90

בפרקליטות מרוצים

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד רז נזרי, התייחס להכרעת הדין בריאיון לתכנית "שש" עם עודד בן-עמי. "אפשר להביע סיפוק על כך שמנגנוני ההגנה של החברה ידעו לאתר את הנגע הזה ולעשות מה שצריך כדי להביא את אותם אנשים בפני ערכאה משפטית", אמר עו"ד נזרי. "אנשי הפרקליטות עשו עבודה מצוינת, מקצועית ועניינית. לא בכדי הם זכו לדברי שבח מהשופט דוד רוזן".

השופט רוזן הרשיע יחד עם אולמרט עוד תשעה נאשמים בפרשה, אולם מורשע המרכזי ש"זכה" למרב תשומת הלב היה ראש הממשלה לשעבר. "אולמרט ביקש בחקירתו במשטרה להשחיר ולשקץ את עד המדינה שלא לעניין ולבטל ולהנמיך את דמותו של עד המדינה - מאחר שהודאותיו במשטרה של זה שימשו בסיס מרכזי לחשדות נגדו - גם במחיר אמירת שקר בבית המשפט", אמר השופט.

על פי הכרעת הדין, עד המדינה דכנר סייע למערכת הבחירות של אולמרט לאורך השנים, בסכומי כסף הנאמדים במיליוני שקלים. "אולמרט ציין כי עד המדינה היה בעיניו אחד מה'מאכערים' המסתובבים בקומה השישית. במסגרת זו פגש בו ואף נפגש איתו גם בדיונים שונים. לעד המדינה הייתה התנהלות של יהודי, יהודי ההולך עם מקל ונכנס ומסתובב בין הלשכות השונות, דפוס התנהגות 'מאכערי'. אולמרט לא רחש לעד המדינה סימפטיה רבה, בלשון המעטה. דמותו של עד המדינה הלכה והקדירה בתיאוריו, משזה ציין כי עד המדינה היה בן אדם שנדרש לנהוג בו בזהירות, הואיל ולא ניתן היה לרחוש לו אמון. מדובר ב'קמצן', אדם לא מאוזן, אדם לא לגמרי צלול, טרדן, נודניק, אדם ששלח מכתבים ואיומים".

אלא שלטענת השופט, תיאוריו של אולמרט אינם משקפים את המציאות. "ניתן לומר על עד המדינה דברים רבים, ודברים רבים נכתבו בעניינו וייכתבו בעניינו בהמשך", טען השופט. "ברם, לא עד אחד באולם בית-המשפט, ולמיטב זיכרוני, גם לא סנגור אחד משורת הסנגורים הארוכה בתיק זה גרס כי מדובר בבן אדם, שניתן לכנותו 'קמצן'. עד המדינה היה מוכר כאדם נדיב ורחב לב. אולמרט כינה את עד המדינה 'קמצן', על-מנת להרחיק ממנו את האיש שהעביר מאות רבות של אלפי שקלים לטובתו".

כמו כן, שלל השופט רוזן גם את תיאורו של אולמרט את דכנר כאדם לא מאוזן ולא לגמרי צלול. "עד המדינה העיד לאורך חודשים ארוכים בבית המשפט", הזכיר השופט. "לא צריך להיות מומחה לחקר הנפש לקבוע כי התרשמותו, כביכול, של אולמרט, אין בה ממש. יתר על כן, אולמרט הינו אדם שניחן בראייה חדה ומפוכחת מאין כמותה. אולמרט זיהה את תבונתו הרבה של עד המדינה, כמו גם את התנהלותו העסקית ה'ייחודית' מול גורמי ציבור ושלטון. לא ניתן להניח אחרת".

אולמרט הורשע בקבלת שוחד - סיקור מיוחד:

תיק הולילנד: עיקרי הכרעת הדין

פרשת הולילנד: תקציר הכרעת הדין

ההכרעה בתיק הולילנד: אולמרט הורשע בשוחד

הולילנד: מי הורשע ומי זוכה?

אולמרט נגד אולמרט: התקציב יילקח?

השופט דוד רוזן נגד הסדר הטיעון עם זקן

פרשת הולילנד - המדריך המלא

בין תיקים לזיכויים: כל פרשות אהוד אולמרט