בית משפט השלום בירושלים האריך היום (שישי) ב-12 יום את מעצרו של ישי שליסל שדקר אתמול שישה בני אדם במהלך מצעד הגאווה בירושלים. במהלך הדיון התעקש שליסל לייצג את עצמו ואמר לשופטת: "אני לא מכיר בסמכות בית המשפט, הוא חלק ממנגנון הרשע ולא פועל על פי התורה הקדושה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בעקבות מסמך שהוגש לשופטת במהלך הדיון היא קבעה כי לא נמצא צורך לשלוח אותו לבדיקה פסיכיאטרית. כמו כן, בדיקות שנערכו לו לאחרונה ובעבר העלו כי שליסל כשיר לעמוד לדין.  

הותקף בכלא. שליסל (צילום: חדשות 2)
שליסל בדיון בהארכת מעצרו | צילום: חדשות 2

הדיון בהארכת המעצר נקבע לשעה 09:00 הבוקר אך התעכב במשך כשעתיים בעקבות סירובו של שליסל להיות מיוצג על ידי הסנגור הציבורי. שליסל דרש את ייצוגו של עורך דין מסוים שבשלב זה אינו מוכן לייצגו. לשליסל מייחסים במשטרה שתי עבירות: ניסיון רצח והחזקת סכין. בחקירתו הוא מסרב לשתף פעולה עם המשטרה.

לאחר שנציג המשטרה העלה את טיעוניו בדיון, הודיעה השופטת לשליסל כי המשטרה מבקשת להאריך את מעצרו ב-12 יום ושאלה אותו האם ברצונו להפנות שאלות לנציג המשטרה. בתגובה ענה לה שליסל: "אני לא רוצה כלום".

שליסל רגע לפני הדקירה
שליסל, שניות לפני הדקירה | צילום:

"המחדל זועק לשמיים"

ניק קאופמן, שהיה התובע במשפט הקודם של שליסל, הגיע היום במקרה לבית המשפט בתיק אחר - והתייחס לחשוד המוכר לו. "לגמרי לא הופתעתי אתמול כששמעתי שהוא פעל שוב. זה היה ברור שכמו אז גם עכשיו הוא יפעל פעם נוספת, כי המניע שלו הוא מניע משיחי", אמר.

"הוא כשיר לעמוד לדין", הוסיף קאופמן, "המחדל המשטרתי אתמול זועק לשמיים, ומי שצריך לשאת בתוצאות המחדל הוא מפקד המחוז".

אז והיום. שליסל תקף שוב (צילום: מור יוגב, גל גרינשפיין, ונסה קופלייר, מכללת ספיר)
שליסל ב-2005 ואתמול | צילום: מור יוגב, גל גרינשפיין, ונסה קופלייר, מכללת ספיר

קאופמן הוסיף ומתח ביקורת על התנהלות המשטרה בשבועות האחרונים לאחר שחרורו של שליסל: "היה צריך לפקח על מה שקורה איתו אחרי שהוא השתחרר. למשטרה יש מודיעין והם יודעים שבנאדם יוצא מהכלא, והם צריכים לדעת מה קורה במיוחד כשיש מצעד גאווה בעיר".

"הוא טען לפני עשור שהוא פעל בשליחות האל, אלו היו המילים. פסיכאטרים קבע ומצאו שהוא כשיר", ציין קאופמן. בית המשפט גזר אז 12 שנות מאסר על שליסל, אך בית המשפט העליון קיצר את העונש בשנתיים בשל קושי להוכיח חלק מההאשמות כלפיו. השופטת שהורתה על קיצור העונש היא כיום נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור.

מעצרו של שליסל במצעד הגאווה (צילום: ונסה קופלר, מכללת ספיר)
מעצרו של שליסל במצעד הגאווה | צילום: ונסה קופלר, מכללת ספיר

"העונש שנתנו לו אז נחשב אז עונש הולם, ובית המשפט העליון הפחית את זה. אני לא יכול בינתיים להגיד כמה זמן הוא יישב בכלא. בנאדם שמצהיר על כוונתיו צריך לפקח על עקבותיו, במיוחד כשיש מצעד גאווה", סיכם קאופמן בדאגה.