שליסל רגע לפני הדקירה
שליסל, שניות לפני הדקירה | צילום:

הדוקר שהשתחרר ותקף שוב חזר לבית המשפט: ישי שליסל, שתקף במצעד הגאווה בירושלים לפני עשר שנים ושב לנסות ולרצוח גם במצעד אתמול, הובא הבוקר (שישי) לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בירושלים. שליסל לא משתף פעולה עם המשטרה, שתבקש כמובן להאריך את מעצרו ותטען כי הוא כשיר נפשית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הדיון של שליסל נקבע לשעה 09:00, אך הוא התעכב כי שליסל מסרב להיות מיוצג על ידי סניגור ציבורי ודורש עורך דין ספציפי - שבשלב זה לא מוכן לייצג אותו. לשליסל מייחסים במשטרה שתי עבירות: ניסיון רצח והחזקת סכין. בחקירתו הוא לא משתף פעולה עם חוקרי המשטרה.

המשטרה תבקש להאריך את מעצרו של שליסל, שריצה עונש מאסר של עשר שנים בשל הדקירה במצעד ב-2005 ושוחרר רק לאחרונה. במשטרה בודקים כעת כיצד הצליח שליסל לעקוף את האבטחה ולתקוף שנית.

אחד החוקרים של שליסל מאז אמש חקר אותו גם לפני עשר שנים, כשהיה בצוות החקירה. החוקר אמר כי גם היום מסרב שליסל לשתף פעולה עם החוקרים, כפי שעשה לפני כעשר שנים.

אז והיום. שליסל תקף שוב (צילום: מור יוגב, גל גרינשפיין, ונסה קופלייר, מכללת ספיר)
שליסל ב-2005 ואתמול | צילום: מור יוגב, גל גרינשפיין, ונסה קופלייר, מכללת ספיר

"המחדל זועק לשמיים"

ניק קאופמן, שהיה התובע במשפט הקודם של שליסל, הגיע היום במקרה לבית המשפט בתיק אחר - והתייחס לחשוד המוכר לו. "לגמרי לא הופתעתי אתמול כששמעתי שהוא פעל שוב. זה היה ברור שכמו אז גם עכשיו הוא יפעל פעם נוספת, כי המניע שלו הוא מניע משיחי", אמר.

"הוא כשיר לעמוד לדין", הוסיף קאופמן, "המחדל המשטרתי אתמול זועק לשמיים, ומי שצריך לשאת בתוצאות המחדל הוא מפקד המחוז".

קאופמן הוסיף ומתח ביקורת על התנהלות המשטרה בשבועות האחרונים לאחר שחרורו של שליסל: "היה צריך לפקח על מה שקורה איתו אחרי שהוא השתחרר. למשטרה יש מודיעין והם יודעים שבנאדם יוצא מהכלא, והם צריכים לדעת מה קורה במיוחד כשיש מצעד גאווה בעיר".

מעצרו של שליסל במצעד הגאווה (צילום: ונסה קופלר, מכללת ספיר)
מעצרו של שליסל, אתמול | צילום: ונסה קופלר, מכללת ספיר

"הוא טען לפני עשור שהוא פעל בשליחות האל, אלו היו המילים. פסיכאטרים קבע ומצאו שהוא כשיר", ציין קאופמן. בית המשפט גזר אז 12 שנות מאסר על שליסל, אך בית המשפט העליון קיצר את העונש בשנתיים בשל קושי להוכיח חלק מההאשמות כלפיו. השופטת שהורתה על קיצור העונש היא כיום נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור.

"העונש שנתנו לו אז נחשב אז עונש הולם, ובית המשפט העליון הפחית את זה. אני לא יכול בינתיים להגיד כמה זמן הוא יישב בכלא. בנאדם שמצהיר על כוונתיו צריך לפקח על עקבותיו, במיוחד כשיש מצעד גאווה", סיכם קאופמן בדאגה.