גם שרה נתניהו מעורבת (צילום: פלאש 90, חדשות)
יושג הסדר טיעון עם רעיית רה"מ? | צילום: פלאש 90, חדשות

מדינת ישראל נגד שרה נתניהו - האישום ייגמר בהסדר? שלוש שנים אחרי שפורסם דוח מבקר המדינה שחשף את "פרשת המעונות" בעניין, ואין ספור ניסיונות להגיע להסדר, היועץ המשפטי לממשלה הגיש  לבית המשפט כתב אישום נגד רעיית ראש הממשלה - באשמה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים. היועץ המשפטי לממשלה אמנם החליט לשים סוף לסחבת, אבל הערב (חמישי) פורסם במהדורה המרכזית שהאפשרות להסדר טיעון עדיין לא ירדה מהפרק.

לקריאת כתב האישום המלא נגד שרה נתניהו לחצו כאן

למרות כתב האישום החמור, לא מדובר בתיק הדגל של הפרקליטות: אמנם צוות הפרקליטים שצפוי לנהל את התיק מפרקליטות ירושלים נחשב לצוות מיליטנטי, אבל התפיסה בפרקליטות היא שמדובר ב"תיק צדדי", אולי אפילו זניח. בפרקליטות היו מעדיפים לסגור את התיק בהסדר ולנהל את הקרב המשמעותי בתיקים המשמעותיים שהפרקליטות צפויה לקבל בה החלטות משמעותיות בקרוב.

לפי גורמים בפרקליטות, השורה התחתונה היא שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן היו שמחים לסכם על הסדר טיעון. הם אף העבירו מסר לפרקליטי נתניהו לפיו בפרקליטות "מעריכים אותם" והדלת פתוחה לדיונים נוספים. אם יהיה הסדר טיעון עם רעיית ראש הממשלה, סעיף האישום המרכזי יוכל להשתנות ממרמה בנסיבות מחמירות למרמה בלבד, והפרקליטות תוכל להיות נדיבה באשר לעונש. לא מן הנמנע שהמו"מ להסדר יחודש בימים הקרובים. 

האפשרות להסדר מותנה, בו שרה נתניהו תחזיר חלק מהכסף ותודה אך לא תורשע, עלתה בדיונים אך לא יצאה לפועל מכיוון שהפרקליטות לא מוכנה להסתפק בהחזרת סכום כסף בלבד. מקור בכיר אמר לחדשות כי גם אילו הייתה שרה נתניהו מוכנה להחזיר 360 אלף שקלים המיוחסים לה, גם אז לא היה ניתן לסגור את התיק.

ההסדר המותנה ירד מהפרק בעיקר מכיוון שההסדר נועד למקרה של עבירה חד פעמית, בעוד הגברת שרה נתניהו חשודה בחשדות משמעותיים מאוד בתיק 4000 (תיק בזק): בשלב זה מיוחסות לה עבירות שיבוש. גם בשבוע האחרון, למול כל הפרסומים, פרקליטיה של שרה נתניהו היו משוכנעים שמנדלבליט ייסוג מהגשת כתב אישום ברגע האחרון. 

חילוקי דעות בין מנדלבליט וניצן (צילום: פלש 90, חדשות)
מנדלבליט ושי ניצן, ארכיון | צילום: פלש 90, חדשות

"משפחת נתניהו לא צרכה את עיקר המזון"

פרקליטיה של רעיית ראש הממשלה טענו היום כי מדובר באישום "מופרך והזוי". באי כוחה של שרה נתניהו - עו"ד ד"ר יעקב וינרוט, ד"ר יוסי כהן ועמית חדד - הוסיפו וטענו: "כעת נוצרה הזדמנות להטיל אלומת אור על העובדות לאשורן. אנו בטוחים שבסופו של דבר הצדק, האמת וההיגיון ייצאו לאור".

בתגובה מטעמה של רעיית ראש הממשלה לאישום בפרשת המעונות כתבו עורכי הדין: "פעם ראשונה בישראל ובעולם שמעמידים לדין רעיית מנהיג על אוכל בחמגשיות. לא היו פה שום מרמה והפרת אמונים או קבלת דבר במרמה או כל עבירה שהיא. רעיית ראש הממשלה שאינה עובדת ציבור, כלל לא הכירה את הנהלים ויצאה דוברת אמת בבדיקת פוליגרף כשנשאלה בעניין זה. רעיית ראש הממשלה היא לא זו שהזמינה את המזון והחמגשיות, אלא אב הבית לשעבר, עד המדינה מני נפתלי, כפי שהוא הודה בעצמו בבית המשפט בהרצליה".

עוד נטען בתגובה הרשמית: "משפחת נתניהו היא לא זו שצרכה את עיקר המזון והחמגשיות, אלא אנשים רבים אחרים, לרבות עובדי הבית. הסכום כולל גם אירוח אורחים רשמיים מהארץ ומהעולם, לרבות ארוחות דיפלומטיות עם מנהיגים שאמורות להיות ממומנות מתקציב אחר, ושגם אותן 'הלבישו' על הגברת נתניהו. אבל האבסורד הגדול ביותר בכתב האישום נובע מכך שהוא מתבסס על נוהל בלתי חוקי, שגם מי שכתב אותו מודה שהוא בלתי חוקי. נוהל המבשלת נכתב בחטף על ידי שלושה פקידים חסרי סמכות, במיוחד עבור ראש הממשלה נתניהו, חמישה ימים בלבד לפני כניסתו לתפקיד ראש הממשלה במרס 2009".

שרה נתניהו, רעיית רה"מ (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
"אישום מופרך". רעיית רה"מ | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

"נתונים שגויים ומסולפים"

פרקליטיה של רעיית ראש הממשלה הדגישו כי "הנוהל מעולם לא קיבל את האישור הנדרש על ידי ועדת הכספים של הכנסת שהיא הגורם היחיד המוסמך על פי חוק יסוד הממשלה, לקבוע מה מותר ומה אסור במעון ראש הממשלה. כתב אישום שמתבסס על נוהל לא חוקי, לא יכול להחזיק מים. לעומת זאת וועדת הכספים של הכנסת כן קבעה, בהתבסס על חוק יסוד הממשלה, שכל הוצאות הכלכלה של ראש הממשלה ומשפחתו במעון ראש הממשלה ישולמו על ידי המדינה, כפי שנקבע גם לגבי בית הנשיא".

לדבריהם, "לא רק שכתב האישום מתבסס על טענות שקריות ועל נתונים שגויים ומסולפים, הוא מתבסס כולו על נוהל פסול ובלתי חוקי שהוחל במיוחד עבור ראש הממשלה נתניהו ועבורו בלבד".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו