N12
פרסומת

קצב לפני ההכרעה: "לא אופטימי"

הנשיא לשעבר משה קצב עמד בפני ועדת השחרורים כשדמעות בעיניו אך סרב להביע חרטה. הוא ניסה לשכנע שמגיע לו לצאת לחופשי אחרי 4 שנות מאסר מתוך ה-7 שנגזרו עליו. הפרקליטות התנגדה ומחר ועדת השחרורים תתכנס כדי לגבש את החלטתה: האם להפחית או לא במאסרו של הנשיא המדינה לשעבר

תמיר סטיינמן
פורסם:
משה קצב
צילום: חדשות 2
הקישור הועתק
משה קצב
צילום: חדשות 2

מחר (ראשון) תתכנס ועדת השחרורים לדון בקיצור עונשו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב. לקראת ההכערה, שוחח קצב עם מקורביו ואמר כי למרות שהוא מקווה שינוכה שליש מעונשו, הוא "לא אופטימי במיוחד". גם אם תתקבל החלטה לשחררו, ייתכן כי ההחלטה לא תתפרסם מחר אלא רק בתאריך שנקבע, ב-22.4.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני כשבוע התייצב קצב בפני ועדת השחרורים וחזר שוב בעיניים דומעות כי הוא חף מפשע, וכי אינו מתחרט מאחר שלא ביצע את הפשעים. בדיון שנמשך קרוב לחצי יממה, דיבר קצב אל לבם של חברי הוועדה, תיאר בפניהם את העשור המטלטל של חייו במהלכו מצא את עצמו מאחורי סורג ובריח - ועיניו התמלאו דמעות.

קצב פנה לחברי ההרכב, דיבר בעיקר על מסכת חייו ותיאר בפניהם את מסכת הייסורים, כך לדבריו, שעוברת עליו בעשור האחרון שבמהלכו ניהל את המשפט - ובמיוחד ב-4 השנים בהן הוא מרצה את עונשו. הנשיא לשעבר שב וטען בפני חברי ועדת השחרורים כי הוא חף מפשע.