חשודה במתן שוחד מיני. השופטת כרייף (צילום: חדשות)
השופטת החשודה: אתי כרייף | צילום: חדשות

שופט העליון יצחק עמית נעתר אתמול (רביעי) חלקית לעתירה ופרסם רק את שמה של השופטת, אתי כרייף, בהקשר לפרשת "מין תמורת מינוי". זאת בעוד ששמה של עו"ד ורעיית השופט שמעורבת גם היא בפרשה נותר חסוי. הנימוק: השופטת נושאת בתפקיד ציבורי ומדובר בחשד לטוהר מידות של שופטת מכהנת. בשיחות עם מקורביה טוענת השופטת - לא היה כלום.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

כרייף אמרה בשיחה עם מקורביה: "בעצם חשיפת השם והחשדות הופכים יחסי ידידות ליחסים אינטימיים כביכול, בשעה שהם לא היו כאלה". היא הדגישה שלא הייתה זקוקה לשום שוחד, שכן ההמלצות שקיבלה למנותה לתפקיד שופטת היו מקיר אל קיר.

1086147 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

בנוסף, הסבירה כרייף כי גם הנשיאה דאז, מרים נאור, הצביעה בעד מינוייה. השופטת נאור ושרת המשפטים שקד העידו בפרשה לפני כמה ימים כמו הם שר האוצר כחלון. עוד ממשיכה השופטת ושוללת כל רמיזה לטובות הנאה מיניות. בשיחה עם מקורביה אמרה: "מדברים על שוחד מיני - לא היה שוחד, ולא היה מין".

1086140 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

במצב שנוצר, השופטת כרייף היא היחידה שלא עובדת מבין המעורבים בפרשה לאחר שיצאה לחופשה. על כך אומרים מקורביה: "אסור שהנזק שנגרם לה יהיה בלתי הפיך, וזה יוכל לקרות רק אם היא תחזור לכס המשפט".

1086133 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

שמה של כרייף נקשר אתמול בפרשת "מין תמורת מינוי" לאחר שהותר לפרסום כי היא השופטת שחשודה במתן טובות הנאה מיניות. שופט העליון יצחק עמית קיבל באופן חלקי את בקשת עיתון הארץ, והורה על הסרת צו איסור הפרסום שמתייחס לשמה. בהחלטה הוסבר שמאז שהוצא צו איסור הפרסום, שינתה המשטרה את עמדתה והסירה את התנגדותה לביטול הצו. על כן בנסיבות אלו נקבע כי עקרון היסוד של פומביות הדיון מצדיק את הסרת צו איסור הפרסום לגבי שמה של השופטת כרייף, וזאת נוכח משקלם המצטבר של מספר נימוקים.

נוה בהארכת מעצרו, ארכיון (צילום: חדשות)
נוה בהארכת מעצרו, ארכיון | צילום: חדשות

פרקליטה של השופטת אתי כרייף, מסר בתגובה לפרסום שמה: "כבוד השופטת כרייף נקלעה, שלא באשמתה, לקרב ענקים בין גורמים שונים במערכת המשפט והקשר בינה לבין אפי נווה היה קשר חברי בלבד ואינו קשור למינויה כשופטת".

"מדובר בשופטת מצטיינת מקצועית, חרוצה, יסודית וישרה, הזוכה לשבחים רבים על עבודתה המקצועית בעת כהונתה כשופטת ולפני כן בעבודתה רבת השנים במשטרת ישראל. לא בכדי 8 חברי הועדה למינוי שופטים ובהם נשיאת בית המשפט העליון בחרו בה לכהונה. השופטת כרייף משוכנעת כי חקירת המשטרה תוכיח כי לא נפל כל רבב בהתנהלותה", לשון התגובה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו