סורבה בקשתו (צילום: Reuters, חדשות)
סורבה בקשתו | צילום: Reuters, חדשות

נשיא המדינה ראובן רובי ריבלין הודיע היום (שלישי) כי החליט שלא להיענות לבקשת החנינה של הרב יונה מצגר להקלה בעונש המאסר והקנס שהוטלו עליו. בהודעתו הסביר ריבלין כי מוסד החנינה "איננו חוליה נוספת במערכת המשפט".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בהחלטתו נתן הנשיא את דעתו לעבירות שבוצעו על ידי מצגר ולנסיבותיהן ולכל טענותיו, על ההיבטים האישיים והציבוריים, ולכל החומר שהובא בפניו. "הנשיא הדגיש בתשובתו כי מוסד החנינה נועד למקרים בודדים וחריגים בלבד, בהם מתקיימות נסיבות ייחודיות ויוצאות דופן", הובהר בהודעה מטעמו של ריבלין.

מצגר צפוי לעמוד בקרוב בפני ועדת השחרורים ויוכל להעלות בפניה את טיעוניו וכן להביא את בקשתו להקלה באופן תשלום הקנס בפני המרכז לגביית קנסות.

הרב יונה מצגר (צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות)
צילום: הלל מאיר/TPS, חדשות

הרב הראשי לישראל לשעבר יונה מצגר, שהורשע בעבירות שוחד, מרמה והעלמת מס, התחייב שלא לכהן כרב עד הגיעו לגיל 70 – חמש שנים בסך הכול. בוועדת המשמעת מטעם הרבנות הראשית לישראל, שנערכה במאי שנה שעברה, הוחלט בשל התחייבות זו להפסיק את ההליכים לשלילת כשירויותיו כפי שדרשה התנועה לאיכות השלטון. כלומר, למעשה יוכל מצגר להמשיך להחזיק בתואר "רב".

הליך השלילה החל בעקבות פנייה של התנועה לאיכות השלטון לרבנות בדרישה לעשות זאת. בתשובה שהשיבה לה הרבנות נוספה התייחסות נוספת לשני רבנים שהורשעו בפלילים: הרב יאשיהו פינטו, ממנו לא יישלל התואר רב משום שהוא מעולם לא קיבל את התואר מהרבנות, והרב אברהם יוסף, הבן של הרב עובדיה יוסף, שצפוי לעבור הליך דומה לאחר שייגזר דינו בעקבות הרשעתו בהפרת אמונים.

מצגר הודה במעשיו במסגרת עסקת טיעון והוא החל לרצות שלוש שנות מאסר וחצי בכלא מעשיהו לפני כשנה. התקדים להליך הזה של שלילת תואר רב התרחש בשנת 2013 לגבי רב מושב בשם יהודה רוזיליו, שגנב ספרי תורה. האירוניה היא, שמי שהוביל את ההליך הזה היה לא אחר מאשר הרב הראשי יונה מצגר שהתבטא כך: "רב שסרח איננו עובר רק על איסור הלכתי, מוסרי או ערכי אלא הדבר עלול לסכן את המשך כהונתו או מעמדו כרב בישראל".

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו