היועמ"ש ונתניהו, ארכיון (צילום: מארק ישראל סאלם, פלאש 90, חדשות)
נתניהו למנדלבליט: המתן עם השימוע | צילום: מארק ישראל סאלם, פלאש 90, חדשות

התנועה למען איכות השלטון פנתה היום (חמישי) ליועמ"ש מנדלבליט ולפרקליט המדינה שי ניצן בקריאה שלא להיעתר לבקשת ראש הממשלה נתניהו להשהות את השימוע בעניינו עד לאחר הבחירות. פניית התנועה הגיעה בעקבות הדיווח במהדורה המרכזית אמש שלפיו פרקליטי נתניהו שיגרו מכתב ליועמ"ש ובו ציינו כי קיום השימוע ערב הבחירות עשוי "לגרום נזק בלתי הפיך ולהתפרש כהתערבות בבחירות".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בתנועה לאיכות השלטון ציינו במכתבם את החשיבות שבקיום השימוע בטרם ילך הציבור אל הקלפי בהתאם "לאינטרס הציבורי ועל מנת לשמור על אמון הציבור במערכת אכיפת החוק". בתנועה הוסיפו כי קיים בפרשה זו "עניין ציבורי מיוחד" ועל כן לפני הנחיות קודמות שהגיעו ממשרד היועמ"ש "ישנה חשיבות גבוהה למנוע שיהוי" בתיקים אלה.

לפי הדיווח אמש, ביום שני התקבל בלשכת היועץ המשפטי לממשלה מכתב ובו בקשה של נתניהו להמתין עם זימונו לשימוע. במכתב שנפרש על פני שמונה עמודים, פירט עורך דינו של נתניהו, נבות תל צור, שורה של טיעונים נגד זימון לשימוע לפני הבחירות.

"פרסום תמונה חלקית וחד צדדית לציבור בלי לפרסם את הטיעונים והתשובות לחשדות, טומן בחובו סכנה של הטעייה ועיוות רצון הבוחר ועלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולהתפרש כהתערבות בבחירות", כתב עו"ד תל צור.

"מדוע להיחפז לחרוג מהכללים?"

למכתב צורפו שתי הנחיות של מנדלבליט עצמו בנוגע לחקירות נבחרי ציבור בתקופת בחירות. לפי ההנחיה הראשונה, החקירה צריכה "להימשך כסדרה גם בבחירות". כלומר לא לעכב את מועד הזימון לשימוע, אך גם לא לזרז אותה.

ההנחיה השנייה שצורפה אומרת שמשך בירור ההמלצות בתיקים מסוג זה עומד על 18 חודשים. לכן נתניהו שואל את מנדלבליט באמצעות עורך דינו מדוע הוא נחפז כל כך לחרוג מהכללים שהוא עצמו קבע, שהרי יש ברשותו מידע מ-180 עדויות, מאות שעות הקלטה ואלפי מסמכים.

נתניהו מכנה את הצעד "הליך מנהלי, פרוצדורלי, רק עוד שלב". עם זאת, מהמכתב ניתן להבין היטב מה המשקל שמייחס נתניהו לאפשרות של זימון לשימוע כעת. עוד ניכרת מידת החשש שלו מהשלכות הצעד הזה על תוצאות הבחירות.