N12
פרסומת

למה רוצחת בתה רוצה לחזור לצרפת?

מארי פיזם שהורשעה ברצח בתה רוז בת ה-4 יחד עם בן זוגה לשעבר, מרצה מאסר עולם בכלא בישראל. כעת, היא מבקשת לחזור לארץ מולדתה צרפת ולרצות את יתרת העונש שם: "רוצה להיות קרובה לבני משפחתי"

גיא פלג
פורסם: | עודכן:
מבקשת לרצות את עונשה בצרפת, מארי פיזם
צילום: חדשות 2, חדשות
הקישור הועתק
מבקשת לרצות את עונשה בצרפת, מארי פיזם
פרשת הרצח שזעזעה את המדינה | צילום: חדשות 2, חדשות

כבר 11 שנים שמארי פיזם יושבת בכלא הישראלי לאחר שהורשעה יחד עם מי שהיה אז בן זוגה ברצח בתה רוז בת ה-4 במסגרת פרשה שזעזעה את המדינה. לאחרונה, היא הגישה בקשה לחזור לצרפת ולרצות את יתרת העונש שלה שם, זאת כדי להיות קרובה לארבעת אחיה, אחותה ואביה שעדיין מתגוררים במדינה.

לא מעט גורמים המעורים בפרשה הביעו את התנגדותם לבקשה, הן בגלל מה שהם מכנים "לקיחת אחריות מוגבלת" של מארי למעשה שאותו ביצעה. בנוסף, חלקם מעריכים כי באופן זה היא מנסה למעשה לקצר את עונשה: בישראל העונש שלה עדיין לא נקצב, ובעוד שאצלנו עונשם של רוצחים נקצב בדרך כלל ל-30 שנה ויותר, בצרפת קוצבים מאסרי עולם של רוצחים ל-18 או אפילו ל-16.5 שנים בלבד.

עו"ד רועי לביא‎
צילום: חדשות

בקשתה של מארי הועברה באמצעות עורך דינה רועי לביא לשרת המשפטים איילת שקד ולשר לביטחון הפנים גלעד ארדן, שעל פי ההערכות צפויים לסרב לה.