צו פירוק לחברה בבעלותו של אלוביץ' (צילום: איל יצהר, גלובס)
אלוביץ'. ארכיון | צילום: איל יצהר, גלובס

חקירת בעל השליטה בקבוצת בזק שאול אלוביץ': בית משפט השלום בתל אביב קבע הערב (רביעי) כי המיליארדר יורחק מהחברה ואסר עליו מלהתייצב במשרדי כל החברות בקבוצת יורקום-בזק שבבעלותו, זאת במסגרת חקירת הרשות לניירות ערך. מנכ"ל yes, רון אילון, וסמנכ"ל הכספים בחברה מיכאל ניימן יישארו במעצר בית במשך יומיים. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בית המשפט קבע כי השלושה חשודים בעבירת דיווח לחוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה, הפרת אמונים, עבירות מנהלים בתאגיד ושיבוש הליכי משפט.

במסגרת החלטת בית המשפט, נאסר על אלוביץ' לגשת לחומרים הקשורים לבזק או לחקירה. כמו כן, הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ והוא נדרש להפקיד ערבות בנקאית בגובה חמישה מיליון שקלים. לעומתם, מנכ"ל yes אילון וסמנכ"ל הכספים ניימין, יישארו במעצר בית. על שניהם נאסר לצאת מהארץ, אך יחד עם זאת הם יוכלו לקיים פגישות בתיאום מראש.

עורכי דינו של של אלוביץ' אמרו בעקבות חקירת הרשות לניירות כי הוא משתף פעולה באופן מלא עם הרשויות ומסר להן את כל המידע שביקשו. "אנו מאמינים כי הרשויות אשר יבדקו את החשדות לעומקם, יגיעו למסקנה החד משמעית שאלוביץ' פעל ללא רבב", אמרו עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר. "מטבע הדברים, לא נוכל להתייחס לפרטי החקירה מעבר לכך". 

מדוע החקירה החלה דווקא אתמול?

אלוביץ' נחקר אתמול למשך שעות רבות בחשד לעבירות שבוצעו לכאורה במסגרת עסקת רכישת הענק בין בזק ל-yes, אך על העסקה הזאת דובר בעיתונות בעבר, ועל כן עולים סימני שאלה סביב התזמון של פתיחת החקירה.

בחצי השנה האחרונה התפטרו מבזק סמנכ"ל הכספים ושני דירקטורים. התפטרותו של הסמנכ"ל הייתה דרמטית במיוחד, משום שעזב 7 חודשים בלבד לאחר שנכנס לתפקיד. ההערכה היום בשוק ההון היא שלפחות אחד מהשלושה שהתפטרו נתן עדות מפורטת ברשות לניירות ערך, והעדות היא זאת שהובילה לפתיחת החקירה נגד אלוביץ'.

אלוביץ' ומנכ"ל yes רון אילון נלקחו אתמול בבוקר מבתיהם, ואילו הרשות ערכה חיפוש בבתיהם של השניים ובמשרדי החברות. מבזק נמסר אתמול בתגובה כי "נודע לחברה על החקירה של הרשות לניירות ערך בשעות הבוקר היום וכי סיבת החקירה אינה ידועה. בתוך כך, בכוונת החברה להוציא דיווח מיידי לבורסה בהקדם".