כשעורך הדין אפי נוה התמונה ליו"ר לשכת עורכי הדין בשנת 2015, הוא כבש בסערה את התפקיד שמאז ומתמיד נחשב לפקידותי. נוה היה יו"ר פעיל וכריזמטי, כזה שהכניס קצת צבע למקצוע האפרורי, ובתוך זמן קצר הפך לאחד האנשים החזקים במערכת המשפט, אחרי שהחליט לנטוש את הברית הקבועה עם השופטים לטובת קרבה לשרת המשפטים איילת שקד.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

החברות עם השרה שקד היה מקור הכוח שלו, אך גם מושא להרבה ביקורת. "אפי ואני זה גם אינטרסים אבל זו גם חברות", שקד אמרה על נוה לפני כמה חודשים. "האינטרסים בהחלט נפגשו. יש לנו תפיסת עולם זהה, שמרנית. בוועדה לבחירת שופטים, השותפות הזאת היא מאוד מועילה".

יחד, השניים הנהיגו מהפכה בוועדה לבחירת שופטים. עוד לפני שנוה מונה לחבר בוועדה, השפעתו הייתה רבה, וביחסי הכוחות בתוך הוועדה החיבור בין נוה לשקד הטה את הכף והעניק את הכוח לפוליטיקאים, שעד לכניסתו לתפקיד היה שמור לשופטים.

השפעתו של נוה כיו"ר לשכת עורכי הדין הייתה חסרת תקדים. בסרטו של עומרי אסנהיים שהוקרן בשנה שעברה ב"עובדה", נחשף כיצד מועמדים לשיפוט מחזרים אחר נוה, שוחרים לפתחו.

התקרית בנתב"ג בישרה על התקרבות הסוף

לרפורמות שביצע נוה היו לאורך הדרך לא מעט מתנגדים. בין היתר הוא הגביר את הקושי במבחני הלשכה ובכך סגר את שערי הגילדה בפני מתמחי משפטים רבים, רובם תלמידי מכללות. זאת למרות שנוה עצמו למד את מרבית התואר שלו במכללה.

עד לפני כמה חודשים מעמדו של נוה היה בשיא. בסביבתו אף החלו לדבר על הצטרפות לפוליטיקה הארצית, עד התקרית בנמל התעופה. לפני כחודש הוגש נגד נוה כתב אישום לאחר שנתפס מסייע לאישה, שבהמשך התבררה כבת זוגו, לעבור את מעבר הגבול בכניסה לישראל בנתב"ג מבלי שהציגה דרכון.

נוה הסביר שהוא מצוי בסכסוך גירושין ולכן לא רצה שידעו שנסע עם מישהי לחו"ל, כדי לא לפגוע בתיק. כתב האישום שהוגש נגדו בעניין הזה, וייחס לו עבירות של יציאה מישראל שלא כחוק בצוותא, כניסה לישראל שלא כחוק בצוותא וקבלת דבר במרמה בצוותא, כעת נראה כמו הקטנה שבצרותיו. 

נוה נחקר הבוקר פעם נוספת במתקני יחידה להב 433 בחשד לקבלת שוחד מיני בתמורה לקידום מינויים במערכת המשפט. אמש שחרר אותו בית משפט השלום בתל אביב למעצר בית בתנאים מגבילים עד ליום רביעי הבא, ובכך נדחתה בקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשלושה ימים.

להב 433, ארכיון (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות)
משרדי יח' להב 433 | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות

במהלך הדיון אמש אמר נציג המשטרה כי הסיבה שרק עו"ד נוה הובא להארכת מעצר היא שהחשד נגדו מוחשי. לדברי הנציג, התשתית העובדתית שהתגבשה בעניינו עברה את משוכת החשד הסביר המתבקש ואף מעבר לכך.

פרקליטו של נוה, עורך הדין בעז בן צור, טען שבעת שהשופטת התמנתה לתפקידה הוא לא היה חבר בוועדה למינוי שופטים. בתגובה, נציג המשטרה התעקש ואמר כי החשוד השפיע על חברי הוועדה למנות את השופטת המדוברת.

לשכת עורכי הדין (צילום: פלאש 90, חדשות)
לשכת עורכי הדין | צילום: פלאש 90, חדשות

כשנשאל אם יש בידי המשטרה ראייה ישירה שמוכיחה שהחשוד השפיע על גורמים שעוסקים בקידום שופטים מערכאת בית משפט השלום למחוזי, השיב הנציג: "לא אוכל לפרט. התשובה מונחת בפני בית המשפט".

במהלך הדיון תיאר הנציג חקירה מיוחדת שבה פעולות רבות דורשות אישורים של הגורמים הבכירים ביותר. זו הסיבה שלטענתו החקירה דורשת זמן. "אנחנו מתייחסים ביראת קודש לחשוד ולמערכת המשפט כולה", אמר הנציג.

"פרצו לטלפון של נוה"

עורך הדין בן צור אמר כי נוה לא השפיע על החלטות הוועדה למינוי שופטים משום שההחלטות שם לא מוכרעות על חודו של קול בודד. "החלטת בית המשפט מעידה שלא כצעקתה", אמר עורך הדין.

לדבריו, החומרים שהגיעו לתקשורת ולמשטרה הושגו בדרך לא חוקית ושהטלפון של נוה נפרץ. "מישהו פרץ לטלפון הנייד שלו והעתיק משם את תכולתו", אמר בן צור. עוד הוסיף עורך הדין כי בימים הקרובים נוה ישקול את האפשרות לצאת לנבצרות מתפקידו כיושב ראש לשכת עורכי הדין.

שלושה חשודים נחקרו אתמול במשרדי יחידת להב 433: נוה, שופטת בבית משפט השלום ורעייתו של שופט, עורכת דין במקצועה. בהודעת המשטרה נמסר כי שלושה חברי הוועדה למינוי שופטים מסרו עדות במשטרה. לחדשות נודע כי ביניהם העידו חברת הכנסת נורית קורן (הליכוד) ועורכת הדין אילנה סאקר.

לאחר צמצום צו איסור הפרסום, נחשף כי עו"ד נוה חשוד כי ניצל את תפקידו לפני כמה שנים כדי לקדם מינוי של שופטת בבית משפט השלום בתמורה לקשרים רומנטיים שניהלה איתו. החשד השני שנחקר הוא שרעייתו של שופט בית משפט השלום קיימה עם נוה יחסים מיניים על מנת שהוא יסייע לקדם את בעלה לבית המשפט המחוזי, קידום שבסופו של דבר לא יצא לפועל. השופט עצמו אינו חשוד בביצוע עבירה. בסיום חקירתן, שוחררו השופטת ועורכת הדין למעצר בית בתנאים מגבילים למשך חמישה ימים. השופטת אף הוצאה לחופשה.