ביטן מחוץ למשרדי להב 433 (צילום: פלאש 90, חדשות)
ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

המשטרה המליצה הבוקר (חמישי) להעמיד לדין את חבר הכנסת דוד ביטן באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון במאות אלפי שקלים. על הכוונה לפרסם את ממצאי החקירה ולהעביר את התיק לפרקליטות עוד לפני הבחירות פורסם לראשונה במהדורה המרכזית. המלצות המשטרה מתייחסות גם לראש עיריית ראשון לציון לשעבר דב צור ולמשנה לראש עיריית תל אביב ארנון גלעדי. גורם המקורב לחקירה הבהיר כי "תיק ביטן מאוד מאוד מוצק ומגובה בקלטות שבהן נשמע גם ביטן עצמו, בצילומי וידאו, במסמכים רבים ובעדים רבים ובהם גם שני עדי מדינה".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לפי הודעת המשטרה, בתחילת התקופה הנחקרת ביטן כיהן במגוון תפקידים בעיריית ראשון לציון ובהם סגן ראש העיר ויו"ר הוועדה לתכנון ולבניה. החל ממרס 2015 גם החל לכהן כחבר כנסת. בעניינו התגבשה כאמור תשתית ראייתית ב-12 מהפרשיות שנחקרו.

ממצאי החקירה העלו כי ביטן, הן בתקופה שבה היה סגן ראש עיריית ראשל"צ והן בתקופה בה כיהן כח"כ, קיבל שוחד במזומן בסכום שעולה כדי מאות אלפי שקלים, וכן הבטחה לקבלת דירות בעד פעולות הקשורות בתפקידו.

דוד ביטן (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

בתמורה, הפעיל ביטן את סמכותו, השפעתו, עוצמתו וקשריו על גורמים שונים והוביל לשינוי החלטות, מתן היתרים מסוגים שונים, והפחתת תשלומי עירייה. בנוסף גרם לשינוי חוות דעת משפטית של גורמי מקצוע בעיריית תל אביב, זרז תהליכים בתשלום חובות ועוד. במסגרת פעילותו יזם ביטן ישיבות בכנסת ובעיריות, פנה למקבלי החלטות והשקיע בעשייה זו מאמצים רבים. כל זאת עשה, לפי המשטרה, במטרה לקדם את ענייניהם של הגורמים העסקיים שבשירותם פעל ומהם לקח טובות הנאה.

פרשת דניה סיבוס

במסגרת פרשה זו, התבססה תשתית ראייתית לכך שבשנים 2015-2013 נתן רונן גינזבורג, מנכ"ל החברה, סכום של 430,000 ש"ח כשוחד לח"כ ביטן ולאדם נוסף, על מנת לקדם אינטרסים של דניה סיבוס מול עיריית ראשון לציון ומשרד התחבורה, הקשורים בתכנית להקמת תחנת דלק במחלף עין הקורא על כביש 431 ולמכרז הנוגע לכביש 38.

פרשת יזמי הנדל"ן

התגבשה תשתית ראייתית לכך שעל פני השנים 2017-2011 סייעו ביטן וארנון גלעדי ליזמים לקדם אישורים והיתרים ביחס לשלושה פרויקטים של נדל"ן בת"א מול גורמים שונים בעירייה. בתמורה לקידום הפרויקטים ניתן שוחד בסך של 385,000 ש"ח. חלק מכספי השוחד הוסוו באמצעות חשבוניות פיקטיביות.

דב צור (צילום: פלאש 90, חדשות)
דב צור | צילום: פלאש 90, חדשות

בנוסף נמצא כי ארנון גלעדי לקח שוחד, בכסות של תרומות, בסך של עשרות אלפי שקלים מכמה יזמים ובעלי עסקים, ובתמורה לכך סייע בפתרון בעיות מול עיריית תל אביב.

פרשות נוספות שנחקרו העלו כי ח"כ ביטן טיפל בעניינם של רבים נוספים, בהם רשת כלבו מזון גדולה, בתמורה לשוחד בעשרות אלפי שקלים מכל אחד, וכן נמצא שבתקופה שכיהן כחבר כנסת המשיך להגיע לעיריית ראשון לציון, קיים פגישות בעיריית ראשון לציון וקידם אינטרסים של גורמים אשר מהם קיבל טובות הנאה. חלק מכספי השוחד ניתנו בכסות של תרומות וחלק הוסוו באמצעות חשבוניות פיקטיביות.

פרקליטו של ביטן, אפרים דמרי מסר בתגובה: "סוף סוף יכול ח"כ ביטן לקבל את חומר החקירה ולהתמודד איתו בשימוע מסודר שאנחנו מאמינים שייערך, ולאחר שישמעו ויוכחו כל טענות ח"כ ביטן אנחנו מאמינים שהתיק ייסגר כבר בשימוע".

ארנון גלעדי (ארכיון) (צילום: יח"צ פרו אסטרטגיה, מתןך ויקיפדיה, חדשות)
ארנון גלעדי | צילום: יח"צ פרו אסטרטגיה, מתןך ויקיפדיה, חדשות

הראיות נגד דב צור

תשתית נוספת התגבשה נגד ראש עיריית ראשל"צ לשעבר בקשר לקשריו עם יזם נדל"ן מהעיר. נמצא כי יזם הנדל"ן ניהל את קמפיין גיוס התרומות של דב צור לקראת הבחירות לרשויות המקומיות באוקטובר 2013, ובתוך כך גייס בעצמו תורמים והעמיד מנגנון לגיוס תרומות המהווה טובת הנאה שהתקבלה אצל דב צור. במהלך כהונתו של צור כראש עיר, הוא דן בענייניו של היזם, קיבל החלטות וחתם על היתרים בנוגע לפרויקטים נדל"ניים של היזם, תוך הסתרת הקשר בין השניים והימצאות צור בניגוד עניינים מול היזם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו