אפי נוה בהארכת מעצרו, השבוע (צילום: חדשות)
אפי נוה בהארכת מעצרו, השבוע | צילום: חדשות

פרשת "מין תמורת מינוי" שבמרכזה עומד ראש לשכת עו"ד לשעבר אפי נוה ממשיכה לייצר כותרות מדי יום, אך כעת עשוי להתברר שיהיה קשה מאוד לבסס את החשד העיקרי נגד נוה - שוחד מיני. בפגוש את העיתונות דווח הערב (שבת) כי גורם משפטי המעורה בפרטי החקירה הבהיר כי הפרשה נופחה לממדים קיצוניים, וכי לא בטוח שניתן יהיה להוכיח שהתקיים שוחד מיני.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

הדברים מגיעים גם על רקע העובדה שהראיות העיקריות שהושגו בפרשה הגיעו מפריצה לטלפון הנייד של נוה וחשיפת ההתכתבויות האינטימיות בינו לבין עורכת הדין והשופטת, שעמן קיים לכאורה יחסים אינטימיים.

באשר למקרה שנבדק ולפיו סטודנטית למשפטים שהעידה אתמול כי קיבלה סיוע מאפי נוה לעבור את מבחני הלשכה בתמורה למערכת יחסים אינטימית שקיימה עמו, מתברר שאפי נוה לא סייע לה ולכן אין שום היבט פלילי באירוע הזה. חוקרי המשטרה ממשיכים לבדוק את הנושא כדי שיהיה אפשר להשתמש במקרה הזה כדי להצביע על דפוס פעולה שבו פעל נוה.

היום התייחס עורך הדין אורי קינן, מחליפו של נוה בתפקיד, לפרשה ואמר כי הוא מודע לכך שהחקירה פגעה בדימוי לשכת עורכי הדין. "אין ספק שאני נכנס לתפקיד בתקופה לא פשוטה. אבל אנחנו באופן עקרוני כעו"ד סבורים שמוטב להרגיע את הרוחות ולאפשר למערכות החוק לבצע את הבדיקה. לא הייתי רוצה לשפוט ולחרוץ גורלות. מאחל לכל מי שמעורב בפרשה ובטח לאפי נוה להיות מנוקה מהחשדות, ואני מקווה שגם המשטרה וגם הפרקליטות יבצעו את הבדיקה באופן המהיר ביותר".

לצד זאת, ובניגוד מסוים לדברים שהובאו בתחילת הכתבה, דווח אתמול באולפן שישי כי תמונת המצב שמתקבלת היא שמתחזקים החשדות לביצוע עבירות של שוחד מיני, מרמה והפרת אמונים מצד שלושת החשודים שנחקרים: אפי נוה, השופטת ועורכת הדין אשת השופט. גורם במערכת אכיפת החוק אמר לחדשות: "עד עכשיו לא הצלחנו להפריך את החשדות. שלושת החשודים לא נותנים בחקירותיהם הסברים שמתיישבים עם חומר הראיות שיש בידי החוקרים".

לדברי הגורם, לידי החוקרים הגיעו חומרים נוספים, שאינם חומרי הטלפון הנייד או חומרי המחשבים שהוחרמו. החומרים החדשים מחזקים את החשדות שעל פיהם נוה פעל למינויה של שופטת בתמורה ליחסים אינטימיים עמה ופעל לקידומו של שופט בתמורה למערכת יחסים אינטימית עם רעייתו - מה שבסופו של דבר לא צלח.

גם העדויות שנאספו עד כה מגורמים בוועדה למינוי שופטים אינן מפריכות את החשדות האלה. בהקשר הזה, נראה כי המשטרה תידרש כבר בימים הקרובים לזמן לעדות גורמים נוספים, בהם שרים ושופטים, הקשורים לוועדה למינוי שופטים.

הגורם במערכת אכיפת החוק אמר דברים מטרידים נוספים שמהם עלה כי פרשת "מין תמורת מינוי" חושפת נורמות ותרבות קלוקלת. לדבריו היא מעידה על כך שאין במערכת הזאת מספיק חסמים שימנעו את היכולת של אירוע כזה מלהתממש. לפי הגורם, אחת המסקנות שבכירי המערכת צריכים להסיק היא שנדרשות כמה הגנות נוספות לתהליך של מינוי השופטים בישראל.