זירת האירוע (צילום: מד"א‎)
זירת האירוע, היום | צילום: מד"א‎

אחרי הרצח וההתאבדות של האב מרעננה, אילן גדסי, במשטרה מבהירים גם הבוקר (שלישי) כי "לא היו אורות אדומים" שעשויים היו לסייע להם למנוע את האירוע הטרגי. סגן ניצב עמי בן דוד, דובר מרחב מרכז במשטרה, הסביר בתכנית "נכון להבוקר" עם ישי שנרב בגלי צה"ל כי מה שככל הנראה הוביל למעשה הוא משבר בין בני הזוג.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"האירוע התחיל שלשום, עם קבלת דיווח על אישה שפצועה בבית, דיווח שהגיע מחברתה של האם", אמר בן דוד. "כוח משטרה הגיע במהירות לבית, מצא את האישה עם פצעי דקירה שטחיים, ולאחר דיבוב האישה התברר שבעלה, שבמהלך הלילה התנהל ביניהם ויכוח על רקע מתיחות משפחתית, דקר אותה לפנות בוקר. בשעה 8:05 הוכרז נוהל מצוד על החשוד".

בן דוד הסביר כי במשטרה הפעילו כל אמצעי שברשותם כדי לאתר את האב, ביניהם בדיקות פיזיות של מעברי גבול, בתי מלון, בתי עלמין, מעקב אחר תנועות כספיות, ואחר כל פעולה שאדם יכול לעשות ולהשאיר חתימה אחריו. "לא הייתה שום אינדיקציה ממנו במשך יומיים, חקרנו את כל סביבת בני הזוג", הוסיף.

"משיחות ועדויות של בני המשפחה, אין שום אור אדום מהבהב", הבהיר בן דוד. "הצבנו אבטחה על האישה שהייתה בבית החולים. הצבנו סריקות במעברי גבול בנתב"ג, כל מה שמשטרה יודעת לעשות, עד שבשעות הערב קיבלנו דיווח על אדם שנדרס ליד הרכבת".

 

בן דוד הסביר כי נוהל המצוד שהופעל מרגע הימצאות האם פצועה הוא נוהל ששמור למקרים חריגים מאוד. "זה אירוע חסר גלים אדומים, ללא אירוע מטרים שיכל להעיד שדבר כזה נמצא על הפרק", הוסיף. "אני לא זוכר מאמץ מבצעי, חקירתי, מודיעיני וטכנולוגי כזה במטרה לסגור על אדם". לדברי בן דוד, בידי המשטרה יש הסבר לאירוע, שעלה מעדויות בני המשפחה: "יש משבר זוגי שהוביל למעשה".

בני המשפחה שתושאלו טענו עם תחילת החיפושים כי "אין מצב שהוא יעשה משהו לבן שלו, הוא אוהב אותו מאוד". בנוסף נסרקו כל מצלמות האבטחה באזור רעננה, כפר סבא ואבן יהודה, נשלחו בלשים לקניונים מצוידים בתמונת הילד והאב, ונערכו בדיקות גם בבתי מלון וצוותי הביטחון בנתב"ג עודכנו על המקרה. בנוסף נבדקה הפעילות בכרטיסי אשראי.

כמו כן חדרו השוטרים למחשב של האב, סרקו את כל ההתכתבויות שלו ואת היסטוריית הגלישה שלו - אך לא מצאו שום כוונה שהעידה על כך שהוא מסוכן לבנו. כמו כן לא השאיר האב שום מכתב שמעיד על מסוכנות לו או לבנו. יחד עם זאת הציבו במשטרה בלשים שישמרו בבית החולים על האם ובתה בת ה-8 והוצבו בלשים סמויים מתחת לבית.

במשטרה הסבירו, בתגובה לשאלת "החדשות" מדוע לא ביקשו את עזרת הציבור בחיפוש אחר השניים, כי הערכת המצב הפסיכולוגית ("פרופיילינג") שנעשתה על ידי הבלשים, הקצינים ואנשי מקצוע הובילה להחלטה שלא לפנות לעזרת הציבור, כי הפרסום עלול לגרום לתוצאה הפוכה.