פרשת בזק, שהפכה אתמול (ראשון) לתיק 4000 עם מעצרם של 7 חשודים בפרשה, מצטרפת לשורה של חקירות שחיתות שמתנהלות בימים אלה בלהב 433. אך למרות ההערכה כי גם רה"מ נתניהו יזומן לחקירה בתיק, השתלשלות החקירה במקרה זה תיראה אחרת לגמרי - זאת לאור "חוק ההמלצות" שאושר בכנסת בחודש דצמבר האחרון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

רק בשבוע שעבר פרסמה המשטרה את המלצותיה להעמיד לדין את רה"מ בתיקי 1000 ו-2000, אך בתיק 4000, חקירה שנפתחה באופן רשמי רק לאחר אישורו של חוק ההמלצות, לא תוכל המשטרה לפרסם את המלצותיה עם תום החקירה. וזו לשון הסעיף: "העבירה המשטרה חומר שהושג בחקירה לפרקליט מחוז... תעבירו ללא עמדתה בכתב לעניין הגשת כתב אישום". רק היועץ המשפטי לממשלה יוכל לאשר את פרסום ההמלצות.

אמש פורסם במהדורה המרכזית כי על פי ההערכת המשטרה והרשות לניירות ערך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יידרש לחקירה באזהרה במסגרת חקירת פרשת בזק. במקביל, יש מאמץ במשטרה לגייס עד מדינה שיעיד בפרשה. במשטרה מעריכים כי זה עניין של זמן בלבד עד שאחד החשודים המרכזיים יחליט לשמש כעד מדינה תמורת המתקת עונשו.

תיק חקירת "מעבר לאופק" (צילום: החדשות)
"מעבר לאופק" - הפרשה החדשה | צילום: החדשות

מהעדויות וממצאי החקירה שנאספו עולה החשד כי נתניהו פעל באמצעים שלטוניים, שהמדינה העמידה לרשותו כדי לקדם אינטרסים ומטרות אישיות שלו. החשודים שנעצרו היום חשודים או במתן או בקבלת שוחד. "מעבר לאופק" - זה השם שבחרו לתת במשטרה וברשות לניירות ערך לפרשה החדשה והרגישה.

אתמול בשעות הבוקר עיכבה המשטרה לחקירה מספר בכירים בחברת בזק ומקורבים לראש הממשלה נתניהו, זאת לאחר שאמנון אברמוביץ' חשף ב"אולפן שישי" על התפתחות דרמטית בחקירת הפרשה, ובמסגרתה העברתה מהרשות לניירות ערך למשטרה לאחר שמסקנותיה כבר הועברו לפרקליטות.

המשטרה ביקשה להאריך בשמונה ימים את מעצרם של יועץ התקשורת המקורב לראש הממשלה נתניהו, של הבכיר בחברה וכן של שלושת המעוכבים הנוספים בפרשה. לבסוף הוחלט על הארכת מעצרם של החמישה ב-5 ימים. מעצרו של בכיר נוסף בבזק הוארך ב-4 ימים ובכירה נוספת הובאה גם כן לבית המשפט הערב לדיון בהארכת מעצרה.