היועצת המשפטית לממשלה, עורכת הדין גלי בהרב-מיארה, הודיעה אתמול (שני) שהיא מסרבת להצעה לקיים גישור פלילי במשפט נתניהו. מהן הסיבות להחלטה? וכיצד היא תשפיע על המשך ההליך? N12 עושה סדר.

גישור פלילי הוא הליך גישור, שמתנהל בפני שופט שלא דן בתיק, ומסייע לצדדים להגיע להסדר טיעון. כלומר, זה לא המסלול היחיד שאפשר להגיע דרכו להסדר, אלא רק אמצעי שאמור להקל ולצמצם את המחלוקות בין הצדדים, באמצעות גורם בלתי תלוי ובעל ניסיון. לכן, ההחלטה של היועצת המשפטית לממשלה לא תמנע את האפשרות להגיע להסדר טיעון, והיא גם לא מעידה בהכרח על הסיכויים להגיע להסדר.

אז מה בכל זאת עומד מאחורי ההחלטה? לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, גישור פלילי לא ממש יועיל. די ברור לכל הצדדים שאם יהיה הסדר טיעון, הוא יגובש פחות או יותר סביב הקווים שתוארו בסוף כהונתו של היועץ הקודם מנדלבליט - הרשעה בהפרת אמונים בתיקים 1000 ו-4000, ללא תיק 2000 וללא סעיף השוחד ב-4000. לכן, מבחינתה, אם נתניהו מעוניין להגיע להסדר הוא יוכל להציע כזה, אך אין טעם בקיום גישור פלילי.

משפט נתניהו (צילום: יוסי זמיר, גלובס)
אם לא יהיו עיכובים - ייתכן שנתניהו יעיד בשנה הבאה | צילום: יוסי זמיר, גלובס

אם לא יושג הסדר טיעון, משפט נתניהו עשוי להימשך עוד זמן רב. לאחרונה מלאו 3 שנים לפתיחת המשפט. בהערכה אופטימית, החודשים הקרובים יוקדשו לסיום פרשת התביעה, שבה מעידים עדי התביעה. עד כה העידו עשרות עדים ובהם רוב העדים המרכזיים.

אם לא יהיו עיכובים, ייתכן שנתניהו יעיד בשנה הבאה, ואחריו עדי ההגנה מטעמו ומטעם הנאשמים האחרים. עם זאת, גם פרשת ההגנה עשויה להימשך זמן רב, ואחריה יחל שלב הסיכומים.