N12
פרסומת

השופטים במשפט נתניהו יחשפו מה נאמר בפגישה על "סעיף השוחד" בתיק 4000

הרכב השופטים הודיע לצדדים כי בכוונתו לפרסם את תוכן הפגישה בתמציתיות • עורכי הדין יוכלו להגיש התנגדויות למהלך עד יום שני הבא • "השיחה התקיימה בהסכמת הצדדים ולא חייבה תיעוד בפרוטוקול", נכתב בהודעת השופטים

יובל אראל
פורסם:
משפט בנימין נתניהו
הרכב השופטים וראש הממשלה נתניהו | עיבוד: מתוך האתר הרשמי של הרשות השופטת‎
הקישור הועתק

משפט נתניהו: הרכב השופטים הודיע הבוקר (שני) לצדדים כי בכוונתו לפרסם את תוכן הפגישה שנערכה בדלתיים סגורות בשבוע שעבר. באותה הפגישה, כך לפי הדיווחים, אמרו השופטים לצדדים כי יהיה קושי להרשיע את ראש הממשלה נתניהו בשוחד בתיק 4000. עורכי הדין יוכלו להגיש התנגדויות לפרסום תוכן הפגישה.

החלטת השופטים ניתנה בעקבות בקשה של עו"ד אלעד מן והעין השביעית לפרסום תוכן הישיבה הסגורה. בהחלטת השופטים נכתב: "זו הייתה שיחה קצרה, לא פורמלית, שנערכה בלשכת ראשת ההרכב בדלתיים סגורות, בהסכמת הצדדים, אשר כלל אינה מחייבת תיעוד בפרוטוקול".

למרות שהפגישה לא נרשמה בפרוטוקול, השופטים מתכוונים לפרסם תיאור תמציתי של מהלך השיחה. לפי ההחלטה, עורכי הדין יוכלו להגיש התנגדויות למהלך עד יום שני הבא.

בנימין נתניהו בכניסה לאולם בית המשפט
נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש 90

אתמול הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה ובה התייחסות להדלפה מהשיחה הסגורה עם השופטים. התביעה ביקשה כי כל שיח בין הצדדים להרכב יתקיים בפומבי, באולם בית המשפט. "השיח הודלף לתקשורת באופן מגמתי ולא מדויק", נכתב בבקשת הפרקליטות. "יש בהדלפה כדי לפגוע בהתנהלות התקינה של המשפט".

היום יימשכו הדיונים במשפט, עם עדות איש העסקים ארנון מילצ'ן. בשל מצבו הרפואי, הוא נחקר בידי עורכי הדין בברייטון, אנגליה, כשהרכב השופטים מנהל את הדיון מבית המשפט המחוזי בירושלים. מילצ'ן מעיד בעיקר על אירועי תיק 1000, פרשת המתנות, ועדותו צפויה להימשך עד ליום חמישי הבא.