מאז התפוצצה הפרשה החמורה הזו ההורים ברמת השרון לא מפסיקים לתהות איך רמי גבאי, בן 56, בלי ניסיון רלוונטי, עם עבר פלילי ושלל עדויות על אירועים בעייתיים - התקבל לעבודה בצהרון. "זאת שורה של מחדלים, שהובילו לאסון מבחינתנו", סיפרה הדס אלדר, אימא לילדים בבית הספר וחברה בהנהגת ההורים.

"ממש רצח של הנשמה של שלוש ילדות", הוסיפה אלדר. וזה מביא אותנו לתחושות קשות מאוד, אין לנו על מי לסמוך במערכת הזאת ואנחנו בטח לא יודעים איך אנחנו אמורים לשלוח את הילדים שלנו עוד יומיים למערכת החינוך".

ב-2016 הוגשה תלונה נגד גבאי בגין איומים על ראש עיריית רמת השרון, אבי גרובר. התיק נסגר, אבל הרומן שלו מול העירייה לא הסתיים והוא ניסה שוב ושוב להתקבל לעבודה שם. אבל גבאי לא ויתר, הדלת נסגרה אז הוא נכנס מהחלון - והתקבל לעבודה בצהרון של חברה בשם מגוונים שעובדת עם העירייה.

רמי גבאי (צילום: פייסבוק)
התקבל לעבודה בלי ניסיון רלוונטי ועם עבר פלילי - וחשוד בעבירות מין. רמי גבאי | צילום: פייסבוק

הנורות האדומות לא נדלקו, גם לאחר שהתקבלו כבר תלונות על התנהלות בעייתית בתוך הצהרון. האירועים הללו דווחו באופן חלקי על ידי הצהרון, ולא טופלו. "טייחו את המקרה, לא עדכנו אותנו, לא הנחו אותנו איך לברר אם יש עוד ילדות וילדים שנחשפו למקרה, ראו או חלילה חוו גם פגיעה דומה", הבהירה אלדר.

לאחרונה הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד גבאי בגין מעשים מגונים והוא מכחיש את המיוחס לו. רק בשלב הזה, בעקבות ידיעה שעלתה ב-N12, גילו ההורים מה קרה לכאורה בצהרון של ילדיהם - והם דורשים תשובות.

"אתם צריכים לעשות עבודה מאוד קשה לזכות באמון שלנו בחזרה", הבהירה יו"ר הנהגת ההורים בבית הספר, מיכל קפלן, בישיבה שנערכה בנושא במועצת העיר. "אתם צריכים להסתכל לנו בעיניים ולתת לנו לישון טוב. אם אנחנו לא ישנים טוב בלילה, אתם אמורים לא לישון בכלל".

רמי גבאי (צילום: פייסבוק)
הניסיון בעירייה להעסיק את גבאי | צילום: פייסבוק

מרשת מגוונים נמסר בתגובה: "רשת מגוונים היא רשת ותיקה, מוערכת על ידי ההורים והתושבים, ששמה את טובת הילד לנגד עיניה. העובד גויס לפני חודשים ספורים לתפקיד עוזר מדריך בצהרון. מדובר בתפקיד זוטר שאינו מצריך הכשרה או ניסיון מוקדם. הרשת פעלה ופועלת בהתאם לחוק, דרשה וקיבלה אישור על היעדר עבירות מין. אין בעובדות אלו כדי להמעיט בחומרה הרבה שמייחסת הרשת לאירוע המדובר. נדגיש שמיד עם קבלת התלונה הושעה העובד, ובהתאם להנחיות דיווחנו לפקיד הסעד שהגיש תלונה במשטרה, דיווחנו ונועצנו בכל הגורמים העירוניים האמונים על הנושא, ושיתפנו את הורי הילדים הנפגעים בליווי הגורמים המוסמכים - כל זאת לפי ההנחיות והחוק. נבהיר שוב למען הסר ספק - כל צעד התבצע בתיאום ובהנחיה של הגורמים הרשותיים האמונים על הנושא ושל רשויות החוק".

"לנושא הטענה בדבר תלונה נוספת: אין בידינו כל תיעוד קודם לדבר, אך לשמע הטענה ולנוכח המקרה הנחקר, פנינו למשטרה והגשנו תלונה מיד כשטענה זו הובאה לידיעתנו. עוד נציין שבשל החומרה הרבה של הטענות ועל מנת להסיר ספק, מיד עם תום חקירת המשטרה, פעלה מגוונים למינוי מבקר חיצוני שיבחן את השתלשלות האירועים. נמשיך לשמור על החוק וההנחיות ולתקן ליקויים היכן שיתגלו, עבור רווחת הילדים והוריהם".

מעיריית רמת השרון נמסר בתגובה: "אנו כואבים כעירייה וקהילה את המקרה הקשה ונמשיך ללוות את המשפחות, הרשות המקומית הודיעה כי תקים ועדת בדיקה לחקר המקרה וכך יהיה בקרוב. אכן ראש העירייה מסייע לעיתים אנשים משולי החברה במציאת עבודה המותאמת להם, כחוק ולפי הנוהל, חשוב להדגיש כי במקרה זה ראש העיריה לא סייע לאדם זה לקבלתו לעבודה בצהרונים או עבודה במערכת החינוך בכלל ולרגע לא היה מציע דבר כזה".

"מקרה זה מחדד את עמדת העירייה כי הפעלת מסגרות יום לימודים ארוך בבתי הספר צריכה להיעשות באמצעות הרשות המקומית עם צוותי החינוך ושכר הולם ולא דרך צד שלישי. רק באמצעות העברת ההפעלה לרשות המקומית יימנע מצב בו אדם שלא נמצא מתאים לעבודה בעירייה יכול להיכנס בדלת האחורית באמצעות צד שלישי".