בית משפט השלום בכפר סבא קבע כי רני עמרני, שדרן רדיו ישראלי המשדר בפרסית, יפצה את פריסה דניאל, בעלת התחנה המתחרה, ב-20 אלף ש"ח – לאחר שהאשים אותה בשיתוף פעולה עם משמרות המהפכה. עוד הוחלט כי עמרני ישלם לדניאל 20 אלף ש"ח עבור כיסוי הוצאות משפט. התביעה הוגשה לאחר שעמרני העביר לכמה אנשים פוסט שהאשים את דניאל בשיתוף פעולה עם השלטון האיראני.

לדברי עו"ד איתן גליק, המייצג את דניאל, היא לא העלתה על דעתה שטענות כאלה יושמעו כלפיה, בתור מי שנשלחה לכלא באיראן בגלל פעילותה לטובת הקהילה היהודית ברפובליקה האיסלאמית. עוד אמר כי סיפורה יוצא הדופן אף פורסם בהרחבה בכלי התקשורת בישראל.

עורך הדין איתן גליק (צילום: תומר לשר)
עורך הדין איתן גליק | צילום: תומר לשר

עמרני העביר את הפוסט לכמה אנשי קשר שלו בוואטסאפ, ובהם עיתונאים. באחד מהמקרים אף כתב: "זה מה שהופץ בפייסבוק, ובכל העולם מדברים עליה. חשדתי בה תמיד, כי היא מראיינת אנשים אנטישמים ואנטי-ישראלים". עמרני טען בכתב ההגנה כי העביר את הפוסט רק לצורך בדיקת הטענות לצורך תחקיר עיתונאי, אך השופטת קיבלה את טענותיו של עו"ד גליק – ודחתה את ההסבר שסיפק עמרני.

בפסק הדין נכתב: "העדים הצביעו כולם על תחושות של כעס, זעזוע, עלבון והוקעה, פגיעה בעיסוקה ובשמה של התובעת, בפרט לנוכח פעילותה כמפעילת תחנת רדיו ליוצאי הקהילה האיראנית". עוד נקבע כי עמרני הפיץ את הפוסט גם לתורם של פריסה דניאל.

"העדים הצביעו כולם על תחושות של כעס, זעזוע, עלבון והוקעה, פגיעה בעיסוקה ובשמה של התובעת"

מתוך פסק הדין

עמרני אמר ל-N12 בתגובה כי הוא מתכוון לערער על פסק הדין. "אני עשיתי תחקיר עיתונאי. מישהי העלתה פוסט בגלל שפריסה מראיינת כל מיני גורמים שקשורים למשמרות המהפכה – ואני בכתב ההגנה הוכחתי את זה. אחד מהם, מצאתי את כרטיס החוגר שלו שהוא ממשמרות המהפכה, והיא הייתה מראיינת אותו תקופה מאוד ארוכה. בסך הכול העבודה שלי הייתה לבדוק, שלחתי את זה למספר מצומצם של אנשים", טען.

עוד מסר עמרני: "אני לא שלחתי את הפוסט למישהו שתורם לה, לכן אני מגיש ערעור. יש פה טעות בפסק הדין. לא שלחתי במטרה לפגוע בה אלא רק כדי לבדוק את העניין – אם היא בכלל מודעת שאנשים שהיא מראיינת הם ממשמרות המהפכה. הפסקתי את התחקיר כי הם סיפרו לי שהיא לא יודעת".