N12
פרסומת

פרשת אום אל חיראן: בג"ץ דחה את עתירת משפחת אלקיעאן - השוטרים לא ייחקרו

השופט יצחק עמית קבע כי אין לפתוח בחקירה נגד השוטרים המעורבים באירוע שבו נורה למוות יעקב אבו אלקיעאן • "השוטרים קיבלו את החלטתם לאחר בחינה מעמיקה ואיסוף נרחב של ראיות" • לדבריו לא ניתן לקבוע מה אירע באותן שניות של המולה ולחץ ומה גרם לאלקיעאן לסטות מנתיבו ולפגוע בשוטרים

יובל אראל
פורסם:
כוחות הביטחון בליל הפינוי
תחקיר פרשת אום אל חיראן | צילום: Forensic Architecture ‎, חדשות
הקישור הועתק

בג"ץ דחה היום (חמישי) את עתירת בני משפחת אלקיעאן, שדרשו להתערב בהחלטת פרקליט המדינה לאחר שקבע כי אין לפתוח בחקירה פלילית נגד השוטרים המעורבים באירוע. המשפחה משמיעה ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה והפרקליטות ב"פרשת אום אל חיראן", שבה נורה למוות יעקוב אבו אלקיעאן לאחר שניסה להימלט מהשוטרים.

שופט בג"ץ יצחק עמית קבע בהסכמת השופטים עופר גרוסקופף ואלכס שטיין כי המסקנה העולה מהדברים היא שאין אפשרות להכריע באופן קונקלוסיבי (נחרץ) מהן הנסיבות המדויקות שגרמו להתפתחות האירועים. לדברי השופט, לא ניתן לקבוע מה אירע באותן שניות של המולה ולחץ, כיצד בדיוק בוצע הירי ואם הרכב אמנם היה בשליטתו של המנוח בשלב שבו סטה ופגע בשוטרים.

אום אל חיראן
פרשת אום אל חיראן | צילום: הדס פרטוש/פלאש 90

"פרשת אום אלחיראן אינה שעתה היפה של המשטרה, בלשון המעטה, ויש להצר על האירוע שהביא בסופו של יום למותם של המנוח והשוטר המנוח", הדגיש השופט עמית: "עם זאת, החלטת פרקליט המדינה והליך הבדיקה המקדמית שערכה מח"ש מעלים כי הם קיבלו את החלטתם לאחר בחינה מעמיקה ואיסוף נרחב של חומר הראיות".

השופט עופר גרוסקופף הוסיף כי "אירוע הדמים שהתרחש באום אל-חיראן, במסגרתו נורה ונהרג האזרח יעקוב אבו אלקיען ז"ל, מהווה לא רק כישלון מבצעי, אלא גם פגיעה קשה באמון הציבור במוסדות המדינה בכלל, ובמשטרת ישראל בפרט. על אירוע נורא שכזה לא ניתן לעבור לסדר היום".

החלטה זו מגיעה כחודש לאחר שחשפנו במהדורה המרכזית את התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשת אום אל חיראן ואת טענותיו של נתניהו כי פרקליט המדינה לשעבר טרפד את החקירה נגד מפכ"ל המשטרה לשעבר משיקולים פוליטיים.